Šādas zivis satur D vitamīnu, kalciju un citas uzturvielas.
Zivis satur augstas kvalitātes liesās olbaltumvielas, kuras cilvēki, iespējams, neēd pietiekami daudz. Amerikas Sirds asociācija iesaka ēst divas porcijas jūras velšu nedēļā, taču aptuveni 90 % ASV iedzīvotāju šos ieteikumus neievēro. Izdevums Today atklāja, kuras zivis ir visvairāk noderīgs cilvēkiem.
Top-1 zivs, ko ēst
Konservētas sardīnes ir vislabākā zivs, ko ēst, ņemot vērā to pieejamību, uzglabāšanas stabilitāti un uzturvērtību. Tajās ir jūras izcelsmes omega-3 taukskābes, kuras ir vitāli svarīgas, lai uzlabotu gan cilvēku fizisko, gan garīgo labsajūtu. Publikācijā apliecināts, ka konservētās sardīnēs ir vairāk uzturvielu nekā lašos. Konservētās sardīnēs ir arī daudz kalcija. Turklāt sardīnes ir svarīgs D vitamīna avots, kas palīdz uzsūkt kalciju.
Lasi vēl: Daži ērti triki ietaupīs laiku un naudu! Kā pareizi kopt vannas istabas spoguli?
Jaunākajā pētījumā tika konstatēts, ka, iekļaujot sardīnes savā uzturā divas reizes nedēļā, ievērojami uzlabojās cukura un sirdsdarbības rādītāji cilvēkiem, kam ar šiem jautājumiem bija problēmas Vienlaikus eksperti piebilda, ka sardīņu zivs garša var būt neviennozīmīga, tāpēc garšaugi un citrons var palīdzēt to mīkstināt.
Lasis
Nākamais zivju veids bija lasis, kam ir daudz priekšrocību. Darba autori norādīja, ka visos laša veidos ir līdzīgs uzturvielu, tostarp omega-3, daudzums.
Dzīvsudrabs un citi toksīni nerada bažas, tāpēc lašus var ēst regulāri. Tomēr ir vērts pārliecināties, vai jūsu pērkamajam lasim ir tādas organizācijas kā Jūras uzraudzības padome (Marine Stewardship Council) sertifikāts, kas apliecina, ka tā ir videi draudzīga izvēle.
Lasi vēl: Nosauktas suņu šķirnes, pie kurām netīrumi līp kā pie medus
Foreles
Kā alternatīvu lasim var izmantot foreles, jo abas zivis ir cieši saistītas un ir savstarpēji aizvietojamas receptēs. Forele ir nedaudz maigāka nekā lasis, tāpēc tā var būt laba izvēle, ja jūs tikai tagad sākat ēst jūras veltes. Turklāt foreles satur daudz noderīgo omega-3 tauku, olbaltumvielu un D vitamīna.