Toyota Safety Sense palīdz samazināt sadursmju risku

Toyota Safety Sense ietvertās tehnoloģijas palīdz novērst potenciāli bīstamas situācijas uz ceļa, sargājot Jūs un Jūsu pasažierus. Toyota Safety Sense palīdz samazināt sadursmju risku, tādējādi vienlaikus samazinot arī apdrošināšanas izmaksas un palielinot drošības līmeni brauciena laikā.

Ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēma 

Sistēma identificē ceļa zīmes un uz jaunā krāsainā TFT displeja attēlo noderīgu informāciju, piemēram, pašreizējo braukšanas ātruma ierobežojumu vai apdzīšanas ierobežojumus. Ja zīmes netiek ievērotas, palīgsistēma brīdina vadītāju ar skaņas un vizuāliem signāliem.

Sadursmes novēršanas sistēma ar gājēju noteikšanas funkciju 

Toyota Safety Sense sadursmes novēršanas sistēma ar gājēju noteikšanas funkciju izmanto kameru un radaru, lai noteiktu iespējamu sadursmi ar gājēju. Ja tiek konstatēta sadursmes ar gājēju iespējamība, vadītājs tiek brīdināts ar skaņas un vizuālu brīdinājumu, kā arī tiek aktivizēta bremzēšanas palīgsistēma. Ja vadītājs laicīgi nebremzē, bremzes aktivizējas automātiski, lai novērstu sadursmi vai mazinātu tās spēku.

Adaptīvā kruīza kontrole 

Toyota Safety Sense ietilpstošā adaptīvā kruīza kontrole ievēro minimālo iepriekš iestatīto attālumu no priekšā braucošā automobiļa. Ja šis attālums samazinās, sistēma samazina braukšanas ātrumu vai pat iedarbina bremzes un bremžu lukturus, ja nepieciešams. Ja attālums atkal pieaug, sistēma pakāpeniski palielina braukšanas ātrumu, līdz tiek sasniegts iepriekš iestatītais.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment