Traipi uz baltas veļas un drēbēm vairs nav problēma: veids, kā atjaunot to sniegbaltumu

Nolēmu pastāstīt tev, dārgo lasītāj, kā atjaunot veļas un apģērba sniegbaltumu, kā piemēru izmantojot pelēcīgi dzeltenu krūšturi ar traipiem un netīrumiem no ārpuses un iekšpuses, kā arī T-kreklu ar milzīgu dzeltenu traipu.

Mums būs vajadzīgs:

Ļoti karsts ūdens – 5 litri;
Amonjaks – divas vai trīs ēdamkarotes;
Saimniecības ziepes – trīs ēdamkarotes;
Kalcinētā soda – divas ēdamkarotes.

Traipu noņemšanas līdzekļa pagatavošana:

Kastrolī ielejam karstu ūdeni, kura temperatūra ir vismaz 80°C.

Vispirms pievienojam saimniecības ziepes, kuras iepriekš sarīvētas uz smalkas rīves Cietās ziepes var aizstāt ar šķidrajām. Es izmantoju tikai augstas kvalitātes veļas ziepes.

Pēc tam pievienojam kalcinēto sodu. Iesaku izmantot sodu, kas, stāvot mitrā telpā, nepārvēršas kunkuļos.

Tad pievienojam amonjaku. Noturīgu traipu gadījumā jāpievieno trīs ēdamkarotes šā līdzekļa. Ja traipi ir nelieli un nav ieēdušies, pietiek ar divām ēdamkarotēm amonjaka. Es parasti pievienoju trīs ēdamkarotes.

Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisām.

Mazgāšanas process:

Iegūtajā šķīdumā iegremdējam notraipītās lietas. Uzliekam katlam vāku un atstājam, līdz ūdens ir atdzisis, apmēram trīs līdz četras stundas.

Mērcēšana palīdz mīkstināt visus netīrumus, tāpēc tos pēc tam var normāli atmazgāt. Mans krūšturis pēc mērcēšanas kļuva ievērojami baltāks, bet tauku traips no mana T-krekla izzuda.

Pēc tam ievietojam lietas veļas mašīnā un mazgājam kā parasti, pievienojot veļas pulveri.

Pēc mazgāšanas rezultāts pārsniedza visas cerības!

Krūšturis atkal kļuva sniegbalts un tagad izskatās kā jauns.

Uz T-krekla vairs nav neviena traipa, tas atkal ir sniegbalts.

Pēc mazgāšanas drēbēm nav mazgāšanas līdzekļu smaržas. Tikai neaizmirsti, ka notraipītu apģērbu un veļu nepieciešams mērcēt vairākas stundas, līdz ūdens atdziest.

Vai tev noderēja šis lieliskais padoms? Priecāsimies, ja sniegsi savus komentārus un dalīsies ar šo rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment