Tu domāji, ka Eiropā valdošā ticība ir kristietība? Ministrs brīdina, ka tuvākā nākotnē tas mainīsies…

Uzrunājot Eiropas parlamenta tieslietu un iekšlietu komitejas deputātus, Koens uzsvēra, ka Eiropai ir jāsaprot, ka tās populācija mainās. Musulmaņu drīz būs vairāk nekā kristiešu, un ne jau tāpēc, ka viņu ir pārāk daudz, bet tāpēc, ka kristiešu vienkārši kļūst mazāk.

 

Jambons, savukārt, piebilda, ka jau vairākkārt ir uzsvēris, ka nedrīkst vērsties pret islāmu kā tādu. Beļģijā  dzīvo 600 000 līdz 700 000 musulmaņu, un lielākā daļa no viņiem atbalsta Eiropas vērtības. “Ja mēs visus šos cilvēkus padarīsim par ienaidniekiem, tad paši radīsim sev problēmas,” viņš uzsver. “Mums jāsaprot, kuri ir teroristi un kurš viņus atbalsta, un kādus sakarus viņi izmanto, lai gūtu atbalstu.  Mums jāvērš uzmanība uz to un jādara viss, lai pārējie musulmaņi būtu mūsu pusē nevis nostātos pret mums.”

Jambons tika vainots saspīlējuma radīšanā ar Beļģijas musulmaņu sabiedrību, jo bija izteicies, ka pēc 32 cilvēku nogalināšanas Briseles lidostā un metro stacijā viņi esot “dejojuši”. Intervijā kādā no Beļģijas laikrakstiem viņš apvainoja Molenbēkas rajonā dzīvojošos musulmaņus uzbrukumos policistiem laikā, kad tika arestēts par Parīzes teroraktu rīkošanu aizdomās turētais Salahs Abdeslams.

Vairāki teroristi, kas bija iesaistīti Parīzes un Briseles uzbrukumos, dzīvoja rajonā, kurā ir ļoti liels musulmaņu īpatsvars. Jambons stāstīja, ka “aizturēšanas laikā viņi meta akmeņus un pudeles policistu un žurnālistu virzienā, un tā ir patiesā problēma.”

“Mēs varam arestēt teroristus un izolēt viņus no sabiedrības, taču tam visam apakšā slēpjas pamatīgs audzējs, ko ir daudz grūtāk izārstēt. Mēs to varam, bet ir vajadzīgs laiks.”

Koena Gēna pārstāve atteicās sniegt komentārus par viņa izteikumiem saistībā ar musulmaņu skaita pieaugumu Eiropā. Viņa uzsvēra, ka Gēna izteikumi ir pietiekoši skaidri un viņa neko vairāk nekomentēs.

Avots: DailyMail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment