Japāna jau izsenis pazīstama ar savu spēju ne tikai iztēloties, bet arī radīt nebeidzamu klāstu savādu ēdienu, par kuriem pārējā pasaule var tikai brīnīties: kāpēc lai kāds kaut ko tādu ēstu? Tagad dīvaināko maltīšu topa augšgalā līdzās karijam ar izkārnījumu garšu un eļļā vārītām kļavu lapām nostājušās arī šīs krāsainās, tumsā spīdošās nūdeles.
Trakais zinātnieks Kurare Raku, kurš ieviesis šo ne pārāk ēstgribu rosinošo virtuves brīnumu, publicējis attēlus ar saviem izgudrojumiem vietnē Twitter. Vienā no tiem redzamas neona zaļā buljonā peldošas neona rozā nūdeles ar zila tofu plāksnītēm virsū, otrā – tumši rozā nūdeles tumšā buljonā.
Raku pagatavoja šīs maltītes, lai demonstrētu tās festivālā “Neticamā Zinātne”, kas norisinājās Osakā. Viņš neatklāja noslēpumu, kā panācis nūdeļu neona krāsojumu, bet apgalvoja, ka šīs nūdeles garšo gluži tāpat kā parastas, veikalā nopērkamas japāņu nūdeles.
Raku izgudrotās nūdeles plašākai publikai gan vēl nav iespējams iegādāties, bet, zinot japāņu īpašo mīlestību pret savādām lietām – iespējams, ka jau drīz japāņu restorānos vakariņas varēs baudīt romantiskā nūdeļu gaismā.
Avots: odditycentral.com
Tevi noteikti interesēs
- Gatavojoties ģimenes dzīvei ar latvieti, spānis nespēja izturēt vietējās tradīcijas: ”Pie mums tā nenotiek”
- Kāpostu sacepums ar desiņām pannā – pat vīrs ar gardu muti apēda visu porciju
- Redzēju, kā vācieši liek aploksnes uz atkritumu tvertnēm – tagad saprotu, kāpēc
- Kad jūs aptur uz ceļa: 4 lietas, ko likumsargs var prasīt, bet jums nav pienākums to darīt
- ”Mīlestība nezina vecumu” Zodiaka zīmju tops, kam mīlestība uzsmaida tikai pēc 30.
- Kā pareizi nomizot sardeli dabīgajā apvalkā, lai tā nesadalītos