Tu ēstu? Traks japāņu zinātnieks pagatavo psihodēliskas, tumsā spīdošas nūdeles

Japāna jau izsenis pazīstama ar savu spēju ne tikai iztēloties, bet arī radīt nebeidzamu klāstu savādu ēdienu, par kuriem pārējā pasaule var tikai brīnīties: kāpēc lai kāds kaut ko tādu ēstu? Tagad dīvaināko maltīšu topa augšgalā līdzās karijam ar izkārnījumu garšu un eļļā vārītām kļavu lapām nostājušās arī šīs krāsainās, tumsā spīdošās nūdeles.

Trakais zinātnieks Kurare Raku, kurš ieviesis šo ne pārāk ēstgribu rosinošo virtuves brīnumu, publicējis attēlus ar saviem izgudrojumiem vietnē Twitter. Vienā no tiem redzamas neona zaļā buljonā peldošas neona rozā nūdeles ar zila tofu plāksnītēm virsū, otrā – tumši rozā nūdeles tumšā buljonā.

6-hf-daily-things-you-need-to-know-today-2015aug31

Raku pagatavoja šīs maltītes, lai demonstrētu tās festivālā “Neticamā Zinātne”, kas norisinājās Osakā. Viņš neatklāja noslēpumu, kā panācis nūdeļu neona krāsojumu, bet apgalvoja, ka šīs nūdeles garšo gluži tāpat kā parastas, veikalā nopērkamas japāņu nūdeles.

Raku izgudrotās nūdeles plašākai publikai gan vēl nav iespējams iegādāties, bet, zinot japāņu īpašo mīlestību pret savādām lietām – iespējams, ka jau drīz japāņu restorānos vakariņas varēs baudīt romantiskā nūdeļu gaismā.

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment