Tu esi slikta saimniece, ja tavā mājoklī šajās vietās ir putekļi. Lūk, kas jādara, lai miteklis vienmēr smaržotu pēc tīrības!

Neaizmirsti noslaucīt putekļus arī no ledusskapja augšpuses, kur putekļi arī uzkrājas lielā daudzumā

Grīdlīstes

Tā ir daudzu mājsaimnieču izplatīta kļūda. Pat ja grīdas ir tīras, grīdlīstes bieži klāj putekļu kārta. Es bieži noslauku grīdlīstes ģenerāltīrīšanas laikā, izmantojot ūdenī samērcētu drāniņu – tas uzreiz atsvaidzina telpas izskatu.

Vieta aiz un zem mēbelēm

Es saprotu, ka daudzi cilvēki ir pārāk slinki vai nevarīgi, lai pieliektos vai pārvietotu smagas mēbeles. Bet tu taču vari palūgt kādam palīdzību!

Piemēram, es paprasīju savam vīram palīdzēt šajā jautājumā. Viņš pārvietoja mēbeles, es notīrījuj putekļus un netīrumus, bet tad viņš visu nolika atpakaļ vietā. Aiz un zem mēbelēm uzkrājas netīrumi, tostarp dzīvnieku spalvas, mati un mazi priekšmeti.

Sajūta, ka aiz un zem mēbelēm, valda tīrība sniedz sirdsmieru, vai ne?

Skapju un augsto plauktu virsma

Arī tur sakrājas daudz putekļu. Daudzas saimnieces tīra tikai tās vietas, kuras var sasniegt. Tā ir kļūda. Ja nevari sasniegt augšējos plauktus, izmanto trepītes vai krēslu.

Jo ilgāk ignorēsi mēbeļu “augšējo stāvu” tīrīšanu, jo grūtāk būs tos attīrīt no uzkrātajiem putekļiem. Regulāri rūpējoties par virsmām, tavs mājoklis būs tīrāks un svaigāks.

Aizkari

Vieta aiz aizkariem ir īsts putekļu savācējs. Reiz es biju liecinieks nepatīkamam atgadījumam. Kad atnācu ciemos, redzēju, kā saimniece atver aizkarus, un viņai uz galvas uzvēlās putekļu mākonis. Izskatījās pēc īsta sniegputeņa.

Neaizmirsti par aizkaru regulāru mitro tīrīšanu – tādējādi tie būs jāmazgā retāk.

Vai tev noderēja šīs mājokļa uzkopšanas metodes? Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar tām sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment