“Tu vari visu”: kāpēc to nevajadzētu teikt savam bērnam un kā viņu iedvesmot

Kāds ir pareizais veids, kā iedvesmot bērnu

Pēc Nortas teiktā, viņas profesionālajā praksē tieši šādi viņa strādā ar vecākiem. Viņa viņiem iesaka nevis skriet pēc visa uzreiz, bet gan spert “soli atpakaļ”, lai redzētu, kas viņu bērniem izdodas un kas neizdodas.

“Vai viņi patiešām ir labi trenēti? Vai viņiem ir spējas mūzikā…? Vai varbūt viņi kļūs par cilvēkiem, kuriem ir pietiekami daudz iekšējā altruisma, lai palīdzētu citiem. Pievērsiet uzmanību viņu tieksmēm un motivācijai un tam, “kas viņus dara laimīgus”,” viņa piebilda.

Psiholoģe saka, ka bērni mēdz noslēgties savā mazajā “drošajā” pasaulē. Tāpēc ir pareizi viņus apmācīt spert mazus soļus vēl neiepazītās aktivitātēs, iepazīstināt ar jaunām lietām, iedrošināt viņus tajā.

Pasaule ir ļoti mainīga, tāpēc “maldīgs” uzskats, ka “tu vari visu”, ir ātrāks veids, kā tajā iekļauties.

Šodienas vecāku paaudze var iemācīt bērniem izvirzīt sev augstus mērķus, bet vienlaikus viņiem ir jārada reālistiskas gaidas par apkārtējo pasauli, jāmāca bērniem, kas ir smags darbs, un jāpalīdz viņiem kļūt veiksmīgiem tur, kur viņiem izdodas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

“Mēs esam neiecietīgi pret lēnumu: “Es gribu to tūlīt!”. Un dzīve vienkārši nevar vienmēr būt “ātra”. Mums ir jāmāca saviem bērniem iecietīgi izturēties pret diskomforta pamatemociju…… Mācīt viņus būt stipriem un izturīgiem,” rezumē eksperte.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment