Tulpju stādīšanas nianses pavasarī

Sīpolu apstrāde

Ja vēlaties, lai tulpes uzziedētu jau pirmajā gadā pēc iestādīšanas, izvēlieties sīpolus, kuru diametrs ir lielāks par 5 cm, bez defektiem un bojājumiem.

Lai izvairītos no sēnīšu slimībām, iemērciet sīpolus uz pusstundu vājā (nedaudz sārta) mangāna šķīdumā.

Stādīšana

Pirms stādīšanas zeme jāizrok vismaz līdz lāpstas dēlītim. Stādīšanas bedrīšu dziļumam jābūt vismaz 8 cm.

Optimālais attālums starp bedrītēm ir 10 līdz 20 cm atkarībā no zemes platības un sīpola lieluma. Stādot centieties sīpolus nesabojāt, tikai uzmanīgi iespiest tos zemē.

Mēslošana

Ja iepriekšējā sezonā augsne nav mēslota, pavasarī tā ir jāmēslo. Pirmā tulpju barošana tiek veikta ar slāpekli saturošu mēslojumu, kas stimulē lapu veidošanos un strauju augšanu.

Ap parādījušajiem mazajiem tulpju dzinumiem rūpīgi jānoirdina augsne. Tas palielinās skābekļa piekļuvi sakņu sistēmai un samazinās mitruma iztvaikošanu no augsnes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Tulpes ir diezgan nepretenciozas, tāpēc, ja ievērosiet iepriekš minētos ieteikumus, tās attīstīsies normāli un noteikti iepriecinās jūs ar draudzīgu ziedēšanu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment