UFC nozīmīgākās cīņas atlikušajā 2022. gadā

UFC (Ultimate Fighting Championship) šī kalendārā gada ietvaros jau aizvadīti vairāki aizraujošāki dueļi. Bet kādi vēl jaukto cīņas mākslu cienītājiem ir vēl priekšā?

“UFC 281”, 13. novembris

Šī cīņu vakara ietvaros galvenais notikums būs titula cīņa videjā svarā līdz 83,9 kilogramiem, kur to aizstāvēs Izraēls Adesanja (23 – 1 – 0), bet izaicinātājs būs Alekss Pereira (6 – 1 – 0). Tā solās būt interesanta ne tikai, jo Adesanja iepriekš ir spējis šajā svarā kategorijā izcīnīt 12 uzvaras pēc kārtas (pa vidu zaudējums augstākā kategorijā.

Bet arī ar to, ka Pereira savu nākamo pretinieku ir divas reizes uzveicis kikboksa cīņā, turklāt vienreiz to izdarot ar nokautu. Pereiram ir tikai trīs cīņu pieredze UFC un septiņu MMA kopumā, taču tas nemaina faktu, ka viņš tiek uzskatīts par nopietnāko pēdējā laika pretinieku esošajam čempionam.

 

Citi uzmanības vērti dueļi:

Karla Esparza (20 – 6 – 0) pret Žangu Veili (22 – 3 – 0): titula cīņa svarā līdz 52 kilogramiem

Dastins Porjē (28 – 7 – 0, 1NC) pret Maiku Čendleru: vieglais svars līdz 70,3 kilogramiem

Pilnu vakara cīņu programmu var aplūkot šeit.

 

“UFC Fight Night”, 3. decembris

UFC savus cīņu vakarus iedala dažādās kategorijās, šim esot solīti zemāk nekā iepriekš minētajam. Tas ir tāpēc, ka šajā nenotiks cīņas par tituliem. Tas gan nenozīmē, ka tajā nebūs, ko redzēt.

Par vakara galveno cīņu noteikta tikšanās starp Stīvenu Tompsonu (16 – 6 -1), kurš saukts arī par “brīnumu puiku”, un Kevinu Holandu (23 – 8 – 0). Duelis notikts kategorijā līdz 77,1 kilogramam.

Skatītāji tiks priecēti arī ar smagā svara kauju starp Tai Tuivasu (15 – 4 – 0) un Sergeju Pavloviču (16 – 1 – 0). Abi šobrīd atrodas attiecīgi 4. un 5. vietā rangā savā divīzijā.

Visu paredzēto dueļu sastāvu var aplūkot šeit.

 

“UFC 282”, 11. decembris

Arī šajā cīņu vakarā centrālais notikums būs duelis par titulu. Tas notiks svara kategorijā līdz 93 kilogramiem. Tā būs revanša cīņa, jo iepriekš čempionu jostu Gloveram Tekseiram (33 – 8 – 0) atņēma Jiri Pročažka (29 – 3 – 1).

Zīmīgi, ka Tekseira, iepriekš kļūstot par čempionu, 41 gada vecumā kļuva par visu laiku vecāko jostas turētāju UFC vēsturē. Vai viņš atgūs troni?

Jāpiebilst, ka šajā pasākumā oktagonā dosies arī vairāki citi MMA pasaulē zināmi vārdi. Tā piemēram, iepriekšējais šīs svara kategorijas čempions Jans Blačovičs (29 – 9 – 0), organizācijas uzlecošā zvaigzne Padijs Pimblets (19 – 3 – 0), Darens Tils (18 – 4 – 1), Roberts Lovers (29 – 16 – 0). Pilnu cīņas karti var aplūkot šeit.

 

“UFC Fight Night”, 17. decembris

Šis būs noslēdzošais UFC rīkotais pasākums šajā kalendārajā gadā. Pagaidām vēl pilns dalībnieku sastāvs tam nav zināms, taču ir skaidrs, kas būs vakara “nagla”!

Tas būs vēl nesen par čempionu titulu cīnījušais Džareds Kanoers (15 – 6 – 0), kurš vieglā svara divīzijā rangā ieņem otro vietu, un Šons Striklands (25 – 4 – 0). Abi cīkstoņi ir ļoti sīksti un fiziski izturīgu, kas nozīmē, ka pastāv liela iespēja, ka abi spēs sarīkot īstu gladiatoru cīņu oktagonā!

Lai sekotu līdzi likmēm uz UFC, dažādām stratēģijām un sporta totalizatoru aktualitātem, apmeklē totalizatori, kur tas viss būs pieejams!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment