Gatavošanas process soli pa solim
Nomazgā vidēja lieluma tomātus, sagriež apmēram 3-4 milimetrus biezos apļos.
Sīpolus (arī vidēja lieluma) nomizo un sagriež plānās ripiņās.
Lasi vēl: Noteikumi, kā un ar ko apklāt rozes ziemai, lai tās nenosaltu
Ar nazi sasmalcina ķiploku daiviņas: ne smalki, vidēji lielos gabaliņos.
Pagatavo mērci: bļodā ielej dabīgo medu, citrona sulu un augu eļļu. Pievieno garšvielas: sarkanos asos piparus, sāli, baziliku. Padoms. Ja medus ir sabiezējis, tas ir jāizkausē ūdens peldē. Labāk neizmantot mikroviļņu krāsni, citādi medus zaudēs visas savas derīgās īpašības.
Visas mērces sastāvdaļas labi samaisa.
Uzkodu saliek slāņos: var ņemt stikla burku ar platu kakliņu.
Pirmajā kārtā izklāj tomātus, pārkaisa ar sīpoliem un ķiplokiem. Slāņus atkārtojam, līdz piepildām burku.
Virsū uzlej visu mērci, aizver, sakrata un liek ledusskapī. Vismaz uz 30 minūtēm, bet, jo ilgāk šāda uzkoda tiek uzglabāta, jo garšīgāka tā kļūst.
Ļoti garšīga tomātu un sīpolu uzkoda lieliski sader ar kartupeļiem, gaļu. Jūs nespēsiet no tās atteikties!
Tevi noteikti interesēs
- “Es nekad nebraucu ar atvērtu logu un neiesaku to arī jums”: es izskaidroju, kāpēc logus braucošā automašīnā vajadzētu turēt aizvērtus
- 3 Ķīniešu zodiaka zīmes visu nedēļu, sākot ar 17. novembri, piesaista veiksmi un dziļu mīlestību
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu
- Saņemti jauni dati – sinoptiķi strauji pasliktina prognozi no 17. novembra: ”Būs pirmās kupenas”
- Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl









