Gatavošanas process soli pa solim
Nomazgā vidēja lieluma tomātus, sagriež apmēram 3-4 milimetrus biezos apļos.
Sīpolus (arī vidēja lieluma) nomizo un sagriež plānās ripiņās.
Lasi vēl: Noteikumi, kā un ar ko apklāt rozes ziemai, lai tās nenosaltu
Ar nazi sasmalcina ķiploku daiviņas: ne smalki, vidēji lielos gabaliņos.
Pagatavo mērci: bļodā ielej dabīgo medu, citrona sulu un augu eļļu. Pievieno garšvielas: sarkanos asos piparus, sāli, baziliku. Padoms. Ja medus ir sabiezējis, tas ir jāizkausē ūdens peldē. Labāk neizmantot mikroviļņu krāsni, citādi medus zaudēs visas savas derīgās īpašības.
Visas mērces sastāvdaļas labi samaisa.
Uzkodu saliek slāņos: var ņemt stikla burku ar platu kakliņu.
Pirmajā kārtā izklāj tomātus, pārkaisa ar sīpoliem un ķiplokiem. Slāņus atkārtojam, līdz piepildām burku.
Virsū uzlej visu mērci, aizver, sakrata un liek ledusskapī. Vismaz uz 30 minūtēm, bet, jo ilgāk šāda uzkoda tiek uzglabāta, jo garšīgāka tā kļūst.
Ļoti garšīga tomātu un sīpolu uzkoda lieliski sader ar kartupeļiem, gaļu. Jūs nespēsiet no tās atteikties!
Tevi noteikti interesēs
- Katru reizi – jauna burciņa no laukiem: neēdam, krājam, bet pateikt “nē” neprotamby Rinalds Bergmanis
- Es bietes vāru tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; radinieki šo metodi izmanto jau ilgu laikuby Jeļena Kuzmenko
- Naktī, braucot caur Talsiem, vīrietis pamanīja pudeli uz ceļa: izrādijās tā nebija tur nejauši…by Rinalds Bergmanis