Iestājoties siltākam laikam, ikviens aktīvi dodas dabā un cep šašliku uz grila. Malkas izvēlei ir liela nozīme gaļas garšas un aromāta radīšanā.
Uzziniet, kādu malku izvēlēties šašliku cepšanai un ko darīt, lai tā nesadegtu.
Nevajadzētu ņemt skuju koku, piemēram, priežu vai egļu, malku. Tās var izdalīt sveķainus dūmus, gatavojot šašliku.
Ozolkoka koksne labi ražo siltumu, bet tās dūmi var piešķirt pārāk intensīvu un rūgtu garšu gaļai.
Šašlikiem vislabāk der augļu koki, piemēram, āboli, ķirši vai bumbieri. Tās piešķir gaļai aromātu un maigu dūmakainu garšu.
Piemēroti ir arī riekstu koki, piemēram, valrieksti – šašliks būs garšīgs un smaržīgs.
Nevajadzētu ņemt kokus, kas pārklāti ar krāsu vai laku. Tas negatīvi ietekmēs gaļas garšu un jūsu fizisko labsajūtu.
Turklāt kokam jābūt sausam, citādi tas ilgi degs.
Ir svarīgi atcerēties, ka pareiza malkas izvēle var ietekmēt garšu, tāpēc jums jābūt atbildīgiem.
Lasi vēl: Kā pareizi noslaucīt klēpjdatora ekrānu, nebojājot displeju: noderīgi padomi
Ko darīt, lai nepieļautu šašlika sadegšanu
Ir efektīva metode ar sāli. Lai to izdarītu, pirms šašliku sūtīšanas uz ugunskura ogles pārkaisiet ar nelielu sāls kārtiņu.
Lasi vēl: Zvaigžņu un planētu prognoze 2024. gada maijam: liktenīgu pārmaiņu pilns mēnesis!
Tas izveidos sava veida aizsargslāni. Tādā gadījumā tauki, kas plūdīs un pilēs no gaļas, nevarēs aizdegties, un gaļa nesadegs. Tomēr sāli uz oglēm pārkaisiet tikai vienu reizi tieši pirms šašlika gatavošanas.
Šašlikam jāatrod bezvēja vieta, lai no uguns nelidotu dzirksteles. Nedrīkst arī uzstādīt grili zem koku zariem, ēku un viegli uzliesmojošu vielu tuvumā.