Uzmaniet bērnus: jauna sociālo tīklu spēle aicina bērnus pazust no mājām uz 2 dienām!

Šī spēle vietnē Facebook izplatās kā vienkāršs ieraksts, kas aicina bērnus piedalīties 48 stundu izaicinājumā. Jaunieši paši šo ziņu izplata un tajā pat piemin viens otru, lai pārliecinātos, ka draugi un citi vienaudži šo ziņu ievēro. Bērni šo uztver par smieklīgu spēli, taču vecāki jūk prātā brīdī, kad viņu bērns nepārnāk mājās.

Nereti bērni izdomā šo spēli spēlēt kopā ar saviem labākajiem draugiem, tādējādi viņi iegūst nelielu, bet visai maldīgu drošības sajūtu, bēgot no vecākiem, policijas un ikviena cita, kas viņus meklē. Galvenais noteikums ir liegt sev jebkāda veida kontaktu ar tuviniekiem uz 48h, imitējot savu pazušanu.

Bērni šī izaicinājuma ietvaros var pelnīt punktus, atkarībā no tā, cik prasmīgi imitē savu pazušanu. Piemēram, par katru sociālo tīklu ieraksta no vecāku puses, kur viņi meklē savu bērnu, tiek pelnīti punkti, par to, ka nenoķer policija tiek piešķirti punkti, utt.

Tāpat, bērni nereti zaudējot laika izjūtu, pārsniedz spēles laiku, kas ir 48h, kā arī pakļauj sevi briesmām, klīstot apkārt. Ja vairāki bērni reizē nolemj pazust, tad lai sevi bariņā izklaidētu, viņi aicina viens otru izpildīt dažādas pat bīstamas darbības.

Vecāki tiek aicināti sekot līdzi savu atvašu aktivitātēm sociālajos tīklos.

Lasi vēl: Jauniešu pašnāvības spēles “zilais valis” izgudrotājs ir beidzot nonācis aiz restēm – viņa identitāte pārsteidz!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment