Uzvedības etiķete sporta zālē: 9 lietas ko ievērot

  1. Vienmēr noliec vietā sporta inventāru, kuru tu izmantoji

Tas attiecas arī uz tavu ūdens pudeli, dvieli, aerobikas paklājiņu, svariem un citu sporta inventāru. Tu vari būt nekārtīgs savā mājvietā, bet ārpus tās, cieni citus cilvēkus un izturies ar rūpēm un kārtību pret lietām, kuras vēlas izmantot arī citi cilvēki. Priekšmetu atstāšana nevietā var būt arī bīstama- kāds vai tu pats vari paklupt, aizķeroties aiz tām.

  1. Neuzmācies ar savu vēlēšanos parunāties

Treniņi kopā ar draugiem un paziņām var būt lieliska motivācija. Tomēr ievēro cilvēku vēlēšanos pēc privātuma. Ja tavam paziņam ausīs ir ievietotas “austiņas”, tad labāk iztiec ar pamāšanu cilvēkam, nevis apstājies blakus un gaidi, kad varēsiet uzsākt sarunu. Un nekādā gadījumā negaidi sarunu, stāvot uz blakus esošā skrejceliņa, neizmantojot to!

  1. Dalies ar sporta inventāru

Šo niansi ir būtiski atcerēties, jo bez dalīšanās ar inventāru sporta zālē nevar iztikt. Ir daudz cilvēku, kuri vēlas sportot un izmantot tos pašus trenažierus, kurus tu. Inventāra daudzums ir ierobežots, bet cilvēku var būt ļoti daudz, tāpēc esi pacietīgs un nepavadi laiku izmantojot tikai vienu trenažieri, jo pārējie var gaidīt rindā. Tu taču negribētu, ka kāds nedotu tev nepieciešamā smaguma svarus!

  1. Neskaties, blakus esošajā, TV ekrānā

Ja pretī tev nav TV ekrāna, tad izvairies no skatīšanās pār plecu citam sportistam, tikai, lai redzētu pārraidi, kurai tu visticamāk ikdienā pat nepievērstu uzmanību. Tā ir ļoti nepatīkama sajūta, kad tu centies trenēties, bet tev pār plecu kāds visu laiku lūr.

  1. Netūļājies un nesaraksties ar cilvēkiem, kad esi uz trenažiera

Tev iespējams ir nepabeigtas darba darīšanas, pāris e-pasti uz kuriem ir jāatbild, bet nenodarbojies ar to, kamēr tu atrodies uz trenažiera. Pirmkārt, tas neskaitās kā sportošana. Tas ir tas, kādēļ tu vispār atrodies sporta zālē. Otrkārt, tu aizņem trenažieri, kuru varētu izmantot kāds cits.

  1. Ierodies laikus uz grupu nodarbībām

Ierodoties novēloti, piemēram, uz kardio nodarbību, tad atvainojies un, bez liekas uzmanības pievēršanas, ieņem vietu aizmugurējās rindās. Jogas nodarbībā tu vari iztraucēt kādam centienus koncentrēties, par ko noteikti šis cilvēks tev vēlāk nebūs pateicīgs.

  1. Notīri aiz sevis

Nepieņem kā normu, ka nākamais cilvēks, kurš lietos trenažieri pēc tevis, to noslaucīs. Tu visticamāk kļūdies. Atzīsti, ka daudz patīkamāk ir slaucīt nost no trenažiera savus sviedrus, nevis kāda sveša cilvēka sviedrus. Tāpēc praktizēsim to un cerēsim, ka citi arī tā darīs!

  1. Nepārcenties ar smaržām

Ir cilvēki, kuri lieto smaržas pat ejot uz sporta zāli. Ja tu esi viens no tiem cilvēkiem, tad cieni pārējos apmeklētājus un nepārspīlē ar savām smaržām gan daudzuma, gan aromāta ziņā. Sporta zāles gaiss vairums ir pietiekami sasmacis un pilns ar dažādiem ķermeņa izdalītajiem aromātiem, tāpēc tavas smaržas šo situāciju var vēl tikai pasliktināt.

  1. Neblenz uz citiem apmeklētājiem

Pat ikdienā nevajadzētu aizrauties ar citu cilvēku uzkrītošu vērošanu un pētīšanu. Vēl jo mazāk ar to vajadzētu nodarboties sporta zāle, kad kāds cenšas trenēties, svīst un sejas mīmika ir visdažādākā. Var saprast vēlēšanos nopētīt skaistās un sportiskās dāmas, bet to visu vajag iemācīties normas robežās. Apšaubāmi ir tas, ka kāds vēlētos iesauku- sporta zāles glūņa.

Avots: www.realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment