Uzzini, kas notiek ar tavu ķermeni pēc tam, kad esi apēdis Big Mac burgeri?

Pirmās 10 minūtes

Mūsu smadzenēm patīk ēdieni ar lielu kaloriju daudzumu

Mūsu smadzenes laika gaitā ir evolucionējušas un kopš laikiem, kad ēdiena ir bijis maz, tās pielāgojušās izvēlēties ēdienus ar lielu kaloriju daudzumu. Viens Big Mac satur 540 kalorijas un tas stipri paaugstina tavās asinīs esošā cukura līmeni.

Ātrās uzkodas apiet tavu smadzeņu atalgošanas sistēmu, izdalot daudz vairāk hormonu, kas liek tev justies labi. Šis process ir līdzīgs narkotiku lietošanai, kā arī tas ir atkarību izraisošs.

Pēc 20 minūtēm

Atkarību izraisošais cukurs

Vai tu zināji, ka Big Mac maizīte satur ļoti augstu kukurūzas fruktozes sīrupa un nātrija līmeni? Abas šīs sastāvdaļas ir atkarību izraisošas un liek tavam ķermenim vēlēties apēst vēl. Šīs sastāvdaļas ir kaitīgas un var izraisīt aptaukošanos, diabētu un sirds slimības.

Pēc 30 minūtēm

Nātrijs uzbrūk tavam ķermenim

Big Mac satur 970 miligramus nātrija. Lielais sāls daudzums var izraisīt dehidrāciju. Simptomi ir stipri līdzīgi izsalkumam, dehidrācija var vienkārši tevi apmānīt, liekot tev domāt, ka nepieciešams ēst vēl. Pārlieku liels nātrija daudzums ķermenī var sagādāt grūtības nierēm. Nātrija pārdozēšana liek tavai sirdij darboties straujāk, lai caur vēnām izpumpētu vairāk asiņu. Tas savukārt var novest pie sirds slimībām un infarkta.

Pēc 40 Minūtēm

Kārojas vēl!

Vai tu pēc Big Mac notiesāšanas vēl esi izsalcis? Tas ir tādēļ, ka tu esi zaudējis kontroli pār cukura līmeni asinīs, tas tev liek vēlēties apēst vēl vairāk ātro uzkodu.

Pirmo reizi, kad tu apēd lielu kaloriju daudzumu saturošu ēdienu, insulīna pretreakcija var pazemināt glikozes līmeni, liekot tev vēlēties apēst vel vienu porciju. Kukurūzas fruktozes sīrupu ātri absorbē zarnu trakts, pēc tam izraisot insulīna kāpumu un vēl lielāku izsalkumu.

Pēc 60 minūtēm

Palēnināta gremošana

Vidēji ķermenim nepieciešamas 24-72 stundas, lai sagremotu ēdienu. Tomēr hamburgeri pārstrādājās daudz ilgāk, jo tie ir taukaini. Pēc Big Mac apēšanas tā sagremošanai nepieciešamas aptuveni trīs dienas.

Lai tiktu sagremotas un pilnībā izvadītas taukskābes, nepieciešama 51 diena. Big Mac satur 1.5 gramus taukskābju. Dažādi pētījumi ir parādījuši, ka taukskābes saistītas ar sirds slimībām, aptaukošanos, vēzi un diabētu.

Ja vēlies izbaudīt Big Mac, dari to retu reizi. Tā sastāvdaļas var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu tavam ķermenim, it īpaši, ja šāds ēdiens tiek patērēts regulāri.

Avots: www.womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment