Vai ar mūziku var ārstēt slimības? Zinātnieki atbild!

Memoriālais Sloana Keteringa vēža centrs veica pētījumu, salīdzinot dzīvās mūzikas un ierakstītas mūzikas ietekmi uz cilvēkiem.

Rezultātā, izrādījās, ka dzīvā mūzika veicina dzīves spara un enerģijas rašanos, kā arī daudz labāk atbrīvo cilvēkus no stresa un spriedzes, salīdzinājumā ar ierakstītajām dziesmu versijām.

Dzīvās uzstāšanās laikā, mums vairāk patīk  kustināt savus ķermeņus mūzikas ritmā un mēs vairāk tiekam psiholoģiski stimulēti, jo mums jākoncentrējas uz priekšnesumu, kas notiek uz skatuves, tieši tas atrauj mūsu domas no ikdienas stresa.

Turpinot pētījumu, raksts žurnālā The Atlantic paskaidro, ka šobrīd veiktais pētījums noslēdzies un izdarīti secinājumi, ka mūzika pozitīvi iespaido kustības, cilvēkiem ar Parkinsona slimību, neiroloģiskajiem un motorikas traucējumiem.

Precīzāk sakot, kad Parkinsona slimnieki klausījās mūziku – specifiski, tādu, kurai ir stabils un spilgti izteikts ritms – pacienti izrādīja nozīmīgus uzlabojumus staigāšanā. Tas ir unikāls atklājums, jo tiem, kas cieš no Parkinsona slimības, novērojami dažādi kustību traucējumi.

Mūzikas efektu novērojumi, pagaidām, ir tikai subjektīvas atbildes un tām trūkst objektīvu novērojumu. Šobrīd, zinātniskā projekta ietvaros, tiek pētīti fiziskie un psiholoģiskie aspekti.

Šis pētījums radīts, lai informētu cilvēkus par to, kāds mūzikas žanrs ir vispiemērotākais konkrētam garastāvoklim. Ar tādām pētījumu programmām kā šī, būs iespējams noteikt, kāda dziesma mums varētu palīdzēt, kad esam slimi.

Iespējams, ka mums tiks nozīmēts Teilores Sviftas koncerta apmeklējums, kura laikā tiks izpildīta dziesma „Shake it Off”, ja būsim saaukstējušies.

Avots:yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment