Vai ar Tavu spermu viss ir kārtībā?

Kad mēs runājam par komplikācijām grūtniecības un dzemdību laikā, tad bieži vien tiek vērtēts sievietes vecums un vispārējais veselības stāvoklis. Tā tas patiesi ir, ka sievietes, kuras izvēlas dzemdēt pēc 35 gadu vecuma, biežāk saskaras ar spontānajiem abortiem un augļa neveselīgumu.

Ir atklāts, ka abu vecāku gadu gājums un vīrieša sperma atstāj ļoti lielu iespaidu uz to, kāds izveidosies auglis un ar kādām problēmām tam nākotnē būs jāsaskaras. Pētījums atklāja, ka epiģenētiskās šūnas, kas ir atrodamas spermā, ļauj noteikt iespējamās gaidāmas veselības problēmas nākotnē. Pēc tām varēja noteikt vai bērns piedzims ar autismu.

Pētījumā tika pārbaudīti vairāki vecāki, kuriem jau ir ar autismu slimojošs bērns. Tas ļāva nonākt pie slēdziena, ka autisms ir ģenētiska slimība. Tieši tāpēc ir būtiski saprast un apzināties, ka šī mentālā slimība rodas no pašu vecāku ģenētikas, precīzāk, no spermas. Vīriešiem, kuriem vecums ir lielāks par 55 gadiem, ir palielināta iespējamība, ka viņu bērniem dzīves laikā attīstīsies šizofrēnija un smadzeņu darbības traucējumi.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment