Vai aukstai zupai var pievienot kartupeļus un garneles? Satriecošs garšas baudījums

Aukstā zupa uz kefīra bāzes ar kartupeļiem var pārvērsties no garlaicīga par patiesi oriģinālu ēdienu. Lai pazīstamais cienasts dzirksteļotu ar jaunām krāsām, iesakām pievienot tikai vienu slepeno sastāvdaļu. Kombinācijā ar pārējo tas paplašinās vasaras zupas garšu klāstu. Šādu auksto zupu var pasniegt pat uz svētku galdu!

Iepazīstināsim jūs ar neparastu aukstās zupas recepti, kurā ir kartupeļi un garneles!

Aukstā zupa

Šīs receptes sastāvdaļas ir paredzētas vienai lielai, sātīgai porcijai. Paturiet to prātā, ja gribat gatavot maltīti visai ģimenei. Vienkāršākais veids ir iepriekš uzvārīt kartupeļus un olas. Un tad ātri pagatavojiet auksto zupu pusstundu pirms pasniegšanas.

Sastāvdaļas:

  • 1 kartupelis
  • 1 svaigs gurķis
  • 5-6 lielas garneles
  • 1 ola
  • 300 ml kefīra
  • 1 ēdamkarote eļļa
  • 20 g loku
  • Zaļumi pēc garšas
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • Citronskābe pēc garšas
  • Kaltēti ķiploki pēc garšas

Pagatavošana:

Iepriekš novāra kartupeļus un olas. Pēc tam nomizojiet kartupeļus un sagrieziet mazos kubiņos. Dariet to pašu ar olu un svaigu gurķi. Gurķi var nemizot. Sagrieztās sastāvdaļas liek dziļā bļodā, kurā pasniegs ēdienu.

Smalki sagriež lokus un garšaugus. Šī ēdiena oriģinālajā receptē tiek izmantotas dilles. Bet var pievienot arī pētersīļus. Nebaidieties eksperimentēt ar garšām!

Bļodā pievieno kefīru, kā arī sāli, maltus melnos piparus, kaltētu ķiploku un citronskābi pēc garšas. Rūpīgi samaisiet. Citronskābes vietā varat izmantot svaigi spiestu citronu sulu.

Apcepiet garneles eļļā, līdz tās ir mīkstas. Ja izmantojat mazas garneles, ņemiet vairāk nekā 5 gabalus. Cepšanas laikā jūras veltēm var pievienot garšvielas pēc saviem ieskatiem.

Gatavo auksto zupu izrotājiet ar garnelēm un zaļumiem. Ēdiens ir gatavs pasniegšanai!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment