Vai esi ievērojis, kur tavam kaķim vislabāk patīk gulēt? Viņš to izvēlas ļoti īpaši un lūk, ko tas patiesībā nozīmē!

Aromāts

Kaķu pasauli veido smaržas. Tāpēc nav pārsteigums, ka tās izvēlas atpūtas vietu pēc smaržas – tā var gan atbaidīt, gan piesaistīt.

Piemēram, vecs džemperis, kas guļ uz krēsla un smaržo pēc sava saimnieka, patiesībā būs pievilcīgāks nekā mīksta mājiņa ar vāju uzglabāšanas un jaunu materiālu smaržu.

 

Aizsardzība

Savvaļā kaķi bieži maina guļvietu, lai paši sevi aizsargātu. Ja dzīvnieks ilgstoši guļ vienā un tajā pašā vietā, tas to sajūt. Un tad plēsējs viegli iznāks uz pēdām. Tāpēc kaķiem nācās pastāvīgi pārvietoties, un šis ieradums ir saglabājies līdz mūsdienām.

 

Sajūtas

Šķiet, ka kaķis ir atradis perfektu guļvietu – siltu, ērtu, drošu, bez nepatīkamām smakām. Bet, pārnakšņojis tur pāris naktis, tas atkal pārceļas.

Tikai tad, ja dzīvniekam sāp, tas vaino gultu un sāk jaunus meklējumus. Šāda uzvedība ir biežāk sastopama vecākiem kaķiem, kas cieš no artrīta.

Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)

Jaunuma vilinājums

Kopumā kaķiem patīk stabilitāte, un pazīstama vide tos savā ziņā mierina. Taču dažkārt tiem patīk atklāt jaunus priekšmetus, materiālus vai mēbeles, un viņi labprāt tos izmēģina.

Lasi vēl: Zvaigznes dos otro iespēju! Ezotērikas speciālisti nosaukuši 3 Zvaigžņu Zīmes, kas aprīlī atjaunos romantiskas attiecības ar bijušajiem

Tieši tad kaķis izvēlas visdīvainākās guļvietas – veļas žāvētāju, kastīti no jauna klēpjdatora, papīra maisiņu gaitenī vai uz grīdas nokritušu kreklu. Parasti, kad jaunuma valdzinājums pāriet, kaķis atgriežas savā ierastajā gultā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment