Vai ir iespējams iemācīt bērnam būt centīgam. Pieredzējis pedagogs sniedz 5 vienkāršus padomus

Noteikts laiks uzdevuma izpildei

Vecāki, nosakot ierobežotu laiku uzdevuma veikšanai, mudina bērnu strādāt efektīvāk. Bērns kļūst koncentrētāks un neļauj sev novērst uzmanību.

Būtībā tas ir ideāls pašdisciplīnas treniņš. Noteiktam uzdevuma izpildes laikam ir vairākas citas priekšrocības. Pirmkārt – pēc veiksmīga darba bērnam ir patīkama sasnieguma sajūta. Otrkārt, nelielais laika sprīdis ļauj izvairīties no pārslodzes.

“Nevajag piespiest bērnu darīt vienu lietu ilgu laiku. Labāk ir sadalīt mācību uzdevumus daļās vai nelielos apakšuzdevumos. Šādā veidā bērnam būs vieglāk koncentrēties un izpildīt uzdevumu. Turklāt bērnam nebūs baiļu, ka viņam neizdosies paveikt darbu. Nelielu uzdevumu veikšana rada pārliecību un vēlmi mācīties vairāk. Tomēr ir svarīgi vienmēr saglabāt līdzsvaru. Pārāk stingras prasības var izraisīt stresu,” – saka Frostere.

Nekritizējiet savu bērnu

Ja bērnam kaut kas neizdodas – jums nevajadzētu viņu kritizēt. Kritika var atturēt pat no visinteresantākā darba. Labāk koncentrēties uz to, kas bērnam izdodas vislabāk.

Uz kļūdām norādiet ļoti maigi, lai neaizvainotu bērnu. Neaizmirstiet: centības attīstīšanai nepieciešams laiks un pacietība. Pozitīva atmosfēra klasē ir ļoti labvēlīga šai attīstībai.

“Maziem bērniem nepatīk kaut ko darīt vienatnē, viņiem ir vajadzīga kompānija. Tāpēc veltiet laiku, lai palīdzētu bērnam izprast jautājumus, kurus viņš nesaprot. Sākumā ļoti noderīgas ir kopīgas nodarbības, jo tās dod vecākiem iespēju kontrolēt bērna koncentrēšanos uz mācību priekšmetu,” saka direktore.

Motivējiet savu bērnu

Motivēt bērnu mācīties ir svarīgs uzdevums ne tikai skolotājiem, bet arī vecākiem. Pastāstiet viņiem, cik ļoti jūs vērtējat izglītību un mācīšanos, un tas būs labākais piemērs bērnam.

Atbalstiet vēlmi mācīties un dodiet dažādus stimulus: komplimentu, balvu, atļauju izklaidēties.

“Bērnam ir jāsaprot, kāpēc viņš mācās. Viņam ir jābūt mērķim un motivācijai. Ja bērns nevēlas mācīties matemātiku, paskaidrojiet viņam, ka bez šī priekšmeta zināšanām viņš nekad nekļūs par veiksmīgu ekonomistu vai uzņēmēju,” iesaka eksperte.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment