Vai ir iespējams sasaldēt sieru? Lūk, kas tev ir jāzina!

Jūs varat iegādāties sieru vairumā un atrast ne mazums veidu, kā to baudīt. Bet vai varat sieru sasaldēt, lai tas kalpotu ilgāk?

Piena produkti ir bēdīgi slaveni, kad runa ir par sasaldēšanu. Taču, kad lielveikalā ir izdevīga izpārdošana, ir grūti pretoties lielam siera ritulim. Ledusskapī tas nestāv mūžīgi, bet vai sieru var sasaldēt?

Jā – dažreiz! Vispārējs noteikums ir tāds, ka siera sasaldēšana, visticamāk, izmainīs tā konsistenci. Ja izvēlaties sasaldēt zināmu siera daudzumu, pēc atkausēšanas to vislabāk izmantot ēdiena gatavošanai, kur konsistences vai tekstūras izmaiņas nebūs tik būtiskas. Tāpēc saldēts siers pēc atkausēšanas lieliski noderēs siera cepšanas vai sacepumu receptēs.

Vai var sasaldēt mocarellu?

Mocarellas siers ir piemērots sasaldēšanai, lai gan pēc sasaldēšanas tas viegli sadrūp. Tikai izvairieties no svaigas mocarellas sasaldēšanas, jo tās augstais ūdens saturs var veidot ledus kristālus.

Vai var sasaldēt biezpienu?

Biezpienu var sasaldēt, gluži kā rikotas sieru. Tomēr pēc atkausēšanas abiem sieriem var būt graudaināka konsistence. Tāpat kā lielāko daļu saldēto sieru, atkausētos biezpiena un rikotas sierus vislabāk izmantot dažādu silto ēdienu pagatavošanā.

Lasi vēl: Pēc šādas kukurūzas pasniegšanas radinieki jau mēnesi no vietas nāk ciemos. Nevis vāru, bet cepu

Vai var sasaldēt siera šķēles?

Jā! Fasēta siera šķēlēs vienkārši ievietojiet saldētavas maisiņā vai plastmasas trauciņā un ievietojiet to saldētavā. Tiesa, starp katru siera šķēli ielieciet pergamenta papīra gabaliņu.

Vai var sasaldēt sarīvētu sieru?

Ja siers ir fasēts, pirms ievietošanas saldētavā iepakojumu ievietojiet saldētavas maisiņā. Ja sieru sasmalcinājāt vai sarīvējāt pats, ievietojiet to saldētavas maisiņā un uzmanīgi izspiediet no tā pēc iespējas vairāk gaisa.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment