Vai jums vajadzētu sākt dienu ar glāzi ūdens / Vai tas ir labi vai slikti, vai pat kaitīgi?

Saka, ka ieraduma izveidošanai nepieciešamas trīs nedēļas. Un šajā laikā jūs varat kļūt par jaunu, iespējams, veselīgāku sevis versiju. Bet kādu ieradumu izvēlēties? Varbūt vajadzētu katru rītu izdzert glāzi ūdens tukšā dūšā? Mēs jums pateiksim, vai tas patiešām palīdzēs jums justies veselīgākam vai nodarīs kaitējumu.

Daži vārdi par ūdeni

Par ūdens priekšrocībām ir daudz runājuši uztura speciālisti. Bet mēs vēlreiz pastāstīsim, kāpēc cilvēka ķermenim tas ir vajadzīgs.

Ūdens ir nepieciešams reakcijām, kas notiek katrā ķermeņa šūnā, tas ir svarīgs termoregulācijai un barības vielu transportēšanai.

Ūdens ir svarīga gļotādu un smērvielu sastāvdaļa, kas mūsu organismā ir daudz.

Ūdens trūkums organismā var izraisīt problēmas ar ceļiem un locītavām, pietūkumu, galvassāpes un sausu ādu.

Kopumā šķidruma uzņemšana ir ārkārtīgi svarīga. Kritisks trūkums izraisa dehidratāciju, stāvokli, kas noteiktos apstākļos var būt letāls.

Ūdens tukšā dūšā: kādi ir ieguvumi?

Daži veselīga dzīvesveida piekritēji iesaka dzert ūdeni tukšā dūšā – drīz pēc pamošanās pirms ēšanas. Paredzams, ka šis rituāls palīdzēs pamosties, aktivizēs vielmaiņu, uzlabos gremošanu, tievēšanai un nesīs organismam citus labumus. Bet vai tas tā ir un vai šāda procedūra var nodarīt kaitējumu? Apskatīsim populārākos apgalvojumus.

Svara zudums: daļēji taisnība

Ūdens no rītiem un vispār pirms jebkuras ēdienreizes palīdz ēst mazāk, samazina uzņemto kaloriju skaitu, kas nozīmē, ka noderēs tiem, kas plāno tievēt.

Zinātniskie pētījumi ir parādījuši, ka glāze ūdens pirms ēšanas faktiski var radīt sāta sajūtu kuņģī un nedaudz samazināt apetīti. Bet, lai sasniegtu šo efektu, nav nepieciešams dzert ūdeni tukšā dūšā.

Tādējādi sāta dēļ uzņemto kaloriju daudzumu bija iespējams samazināt dažādos eksperimentos: vienā dalībnieki dzēra ūdeni pirms brokastīm, citā – dienas vidū pirms pusdienām.

Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka pusotrs litrs ūdens dienā ne tikai palīdz ēst mazāk, bet arī palielina sadedzināto kaloriju skaitu – 48 papildu kcal dienā uz katriem 1,5 litriem.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kuru dzīve krasi mainīsies 2024. gada pavasarī

Tas var nešķist daudz, taču gada laikā šādi var sadedzināt par 17 500 kcal vairāk, kas ir līdzvērtīgi aptuveni 2,5 kg, no kuriem var atbrīvoties bez īpašas piepūles. Bet, atkal, dzert ūdeni tukšā dūšā nemaz nav nepieciešams.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment