Vai jums vajadzētu sākt dienu ar glāzi ūdens / Vai tas ir labi vai slikti, vai pat kaitīgi?

 

Metabolisma paātrināšana: mīts, efekts ir apšaubāms

Vēl viens populārs apgalvojums attiecas uz izplatīto viedokli, ka auksts ūdens no rīta var aktivizēt vielmaiņu, “noskaņot” to, lai efektīvi sadedzinātu kalorijas un tauku rezerves. Un tas ir daudz labāk nekā silts.

Patiešām, daži pētījumi apstiprina šo faktu: vienā no šādiem pētījumiem ledus ūdens dzeršana palielināja sadedzināto kaloriju skaitu par 4,5%.

Tas, protams, ir labāk nekā nekas, taču rezultātu nevar saukt par iespaidīgu, un tāpēc zinātnieki joprojām neiesaka dzert aukstu ūdeni, lai aktivizētu vielmaiņu.

Toksīnu izvadīšana: mīts

Vēl viens iemesls, kāpēc cilvēki no rīta izlemj dzert ūdeni tukšā dūšā, ir toksīnu izvadīšana, atkritumu izvadīšana un ķermeņa attīrīšana.

Sāksim ar to, ka līdz šim nav izdevies atklāt nekādus toksīnus organismā. Tas ir nekas vairāk kā plaši izplatīts mīts, ar kuru spekulācijas ļauj atkal un atkal pelnīt naudu ar lētticīgiem klientiem. Toksīnu izvadīšanas procedūras ir tikai bezjēdzīgas.

Bet atgriezīsimies pie ūdens. Ja lietojam citus terminus – bioloģisko un zinātnisko, tad ūdens ir svarīgs normālai nieru un visas ekskrēcijas un gremošanas sistēmas darbībai.

Šķidruma trūkums organismā var izraisīt traucējumus šo orgānu darbībā un izraisīt, piemēram, aizcietējumus vai pietūkumu. Bet pat šajā gadījumā ir svarīgi patērēt šķidrumu dienas laikā, nevis dzert to no rīta pirms galvenās ēdienreizes.

Apkopojums

Pareizs dzeršanas režīms ir svarīgs un nepieciešams normālai organisma darbībai, labai veselībai un cilvēka izskatam. Glāze ūdens no rīta tukšā dūšā neko ļaunu nenodarīs, taču arī no tās nevajadzētu gaidīt nekādus iespaidīgus ieguvumus.

Zinātnieki joprojām nav spējuši atklāt nekādu ūdens ietekmi tukšā dūšā, lai gan principā neviens neapstrīd tā priekšrocības.

Lasi vēl: Tests! Izvēlies sirdi un uzzini, kurš tev drīz atzīsies mīlestībā!

Ko var darīt?

Rīta glāzei ūdens pievienojiet piparmētru vai citrona šķēli. Negāzēts ūdens ir labāks par gāzētu ūdeni, taču šeit ir vērts ieklausīties organismā – dažiem gāzēts ūdens var radīt diskomfortu, vēdera uzpūšanos un citus nepatīkamus simptomus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment