Spāņi zina, kas ir karstums. Galu galā ne velti viņi izdomāja siestu. Bet ko ēst, kad ēnā atpūšaties no temperatūras, kas pārsniedz 30 grādus? Acīmredzot kaut ko ļoti vieglu. Parasti lieliski der klasiskais gaspačo.
No otras puses, kāpēc gan neatšķaidīt šo ēdienu ar kaut ko jaunu? Zemenes vasarā ir tas, kas nepieciešams. Vai tās var pievienot gaspačo?
Protams, nav problēma! Turklāt garša no šādām darbībām ne tikai necietīs, bet, gluži pretēji, arī uzlabosies. Ne pārāk sarežģīts ēdiens, kas kalpos kā lielisks parastās aukstās zupas aizstājējs.
Gaspačo ar zemenēm
VIDEO:
Tevi arī varētu interesēt
Sastāvdaļas:
- 100 g tomātu
- 100 g zemenes
- 0,5 zaļie asie pipari
- 1 paprika
- 3 ķiploku daiviņas
- svaigs baziliks
- 0,5 sīpols
- koriandrs
- 1 ēdamkarote etiķis
- 1 tējkarote sāls + 1 tējkarote cukurs
- 25 g olīveļļas
- 50 g dārzeņu buljona
- 4 vārītas garneles
- balzamiko mērce
- zaļumi pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Iekš “SEB banka”, “Citadele” un ”Swedbank” no 2026.gada gaidāmas vērienīgas pārmaiņas: ”Tas ir pieņemts”
- Jau trīs gadus strādāju par biroja apkopēju, un vairs nevaru slēpt, kas tur notiek: ”Viņi ir traki”
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos








