Spāņi zina, kas ir karstums. Galu galā ne velti viņi izdomāja siestu. Bet ko ēst, kad ēnā atpūšaties no temperatūras, kas pārsniedz 30 grādus? Acīmredzot kaut ko ļoti vieglu. Parasti lieliski der klasiskais gaspačo.
No otras puses, kāpēc gan neatšķaidīt šo ēdienu ar kaut ko jaunu? Zemenes vasarā ir tas, kas nepieciešams. Vai tās var pievienot gaspačo?
Protams, nav problēma! Turklāt garša no šādām darbībām ne tikai necietīs, bet, gluži pretēji, arī uzlabosies. Ne pārāk sarežģīts ēdiens, kas kalpos kā lielisks parastās aukstās zupas aizstājējs.
Gaspačo ar zemenēm
Sastāvdaļas:
- 100 g tomātu
- 100 g zemenes
- 0,5 zaļie asie pipari
- 1 paprika
- 3 ķiploku daiviņas
- svaigs baziliks
- 0,5 sīpols
- koriandrs
- 1 ēdamkarote etiķis
- 1 tējkarote sāls + 1 tējkarote cukurs
- 25 g olīveļļas
- 50 g dārzeņu buljona
- 4 vārītas garneles
- balzamiko mērce
- zaļumi pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti dalās, pie kādas temperatūras kartupeļi var nosalt – vērtīgi padomi cīņā ar salnāmby Anete Vītola
- Vīrs uz ielas atrada un paņēma mobilo telefonu maciņā, bet iekšā bija zīmīte: “Par visu nāksies atbildēt”by Sandra Ločmele
- Kāpēc patiesībā nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī – kļūda, ko pieļauj teju visiby Rinalds Bergmanis