Pagatavošana:
Vispirms tomātus applaucē verdošā ūdenī un noņem no tiem mizu un zaļo kātiņu. Nomazgājiet arī zemenes, atdaliet zaļo daļu. Ja vēlaties, pārgrieziet uz pusēm.
Apvienojiet galvenās sastāvdaļas. Blenderī pievieno tomātus, zemenes, asos piparus un papriku, ķiplokus, baziliku, sīpolus un zaļumus. Visu apkaisa ar sāli un cukuru. Pievieno buljonu, olīveļļu, etiķi. Mēģiniet izvēlēties labu eļļu. Sastāvdaļas sajauc vienā masā, bet nesasmalcina, mēģiniet, lai atsevišķie gabaliņi joprojām saglabātos.
1 ķiploka daiviņu apcep kopā ar garnelēm. Mums vajag iegūt vieglu ķiploku garšu kopā ar jūras veltēm.
Gatavo auksto zupu no blendera ielej skaistā traukā. Virsū liek garneles, pārkaisa ar zaļumiem. Pievienojiet nedaudz balzamiko mērces. Tas izrotās ēdienu un pievienos interesantas garšas notis. Gaspačo pasniedz aukstu.
Dažiem cilvēkiem patīk lietot šo zupu ar grauzdiņiem. Tomēr, lai ēdiens būtu vēl vieglāks un diētiskāks, iesakām to ēst vispār bez piedevām, ja nu vienīgi ar rīsu galetēm. Tās ir neitrālas un neizraisīs smaguma sajūtu kuņģī.
Tiem, kam negaršo aukstā zupa ar kefīru, bet patīk ēdieni ar tomātiem, gaspačo ir ideāls variants. Mūsu gadījumā, iespējams, ir savākts viss garšu klāsts: gan paprikas asums, gan zemeņu saldums, gan tomātu skābums.
Un tas viss ir sajaukts spāņu virtuves labākajās tradīcijās. Ir vērts pamēģināt vismaz vienu reizi, un turpmāk katra vasara jums asociēsies ar šo brīnišķīgo zupu.
[…] Vai spāņu saimnieces gaspačo pievieno zemenes un vai tas ir tā vērts? […]
[…] Vai spāņu saimnieces gaspačo pievieno zemenes un vai tas ir tā vērts? […]