Vai tev vajadzētu profesionāli balināt zobus? Un – kā? Izlasi, pirms apsver šādu iespēju

1. Balināšanai jābūt iedarbīgai un ilgstošai

Lai padarītu zobus baltākus, nepieciešamas balinošas vielas – šajā gadījumā tā ir ūdeņraža pārskābe. Ar vienkāršu tās uzziešanu uz zobu emaljas vien nepietiek. Balinātajam jāatrodas uz zobu virsmas gana ilgi, lai tas pienācīgi iedarbotos.

“Ja tev mājās ir zobu balināšanas zīmulis un tu to izmanto, lai apziestu zobus, tas uz emaljas diez ko ilgi neturēsies,” skaidro Ņujorkā dzīvojošais kosmētiskais zobārsts Dr. Braiens Kantors.

Veicot profesionālu balināšanu zobārsta kabinetā, zobi tiks balināti ar koncentrētu ūdeņraža peroksīdu un tas tiks darīts tieši tik ilgi, cik nepieciešams.

2. Tā var neiedarboties uz visu cilvēku zobiem

Balināšana izdosies tikai tad, ja tavi zobu laika gaitā būs kļuvuši dzeltenīgāki. Ja gadījumā tavi zobi visu mūžu bijuši pelēcīgā nokrāsā, pastāv visnotaļ augsta iespējamība, ka tavi zobi tādi arī paliks pēc balināšanas.

“Nereti sastopamies ar zobiem, kuri nepadodas balināšanai. Cilvēkiem, kuri regulāri smēķē, lieto vīnu vai dzer kafiju būs augstāka iespējamība atjaunot to perlamutra krāsu, turpretī cilvēkiem, kuri piedzimuši ar tumšāka pigmenta zobiem ar šo krāsu vienkārši nākas samierināties,” papildina Kantors.

Zobārsti brīdina, ka dzeltenā krāsā iekrāsojušies zobi daudz labāk padodas balināšanai salīdzinājumā ar pelēkas nokrāsas zobiem. Noteikti jāņem vērā arī tas, ka dažāda veida zobu labošanas procedūras nav savienojamas ar balināšanu, tai skaitā zobu kroņi.

3. Balinošās plāksnītes patiešām darbojas

Kā jau noskaidrojām, ūdeņraža pārskābei uz zobu emaljas jāatrodas ilgstošu laika periodu… kādēļ gan to nevarētu pie zobiem pielīmēt ar līpošu vielu?

Šīs idejas autori ienākot zobu balināšanas industrijā nopelnījuši visnotaļ prāvu naudas summu. Labākais ir tas, ka šī metode ir iedarbīga.

Kantors vērtē: “Crest zobu balināšanas plāksnītes ir diezgan efektīvas, tieši tādēļ, ka tās ļauj ūdeņradim iedarboties uz zoba emalju.”

Diemžēl nav īsti zināms, cik lielu daudzumu koncentrēta ūdeņraža satur dažāda veida balinošās plāksnītes, tādēļ ieteicams izvēlēties tādu produktu, kuram ir labas atsauksmes. Tiem, kuri nekad nav saskārušies ar zobu balināšanu, šis ir piemērotākais veids ar ko sākt balināt zobus.

4. Koncentrēta ūdeņraža pārskābe pieejama tikai zobārstniecības iestādēm

Kad esi gatavs likt lietā ko spēcīgāku par balinošām plāksnītēm, tev jāatrod uzticams un profesionāls zobārsts.

Kādēļ koncentrēts ūdeņradis pieejams tikai zobārstniecības iestādēm? Ņem vērā, ka kādam jāpasargā tevi no šīs vielas kaitīgās iedarbības uz visu pārējo mutes dobumu.

“Zobārsts pasargā tavas smaganas, lūpas un visu pārējo no koncentrētās pārskābes, ja šī viela nonāks saskarē ar ādu, veidosies ķīmiskie apdegumi,”skaidro Kantors.

Kosmētiskajā zobārstniecībā izmantotā ūdeņraža peroksīda koncentrācija var sasniegt pat 35%. Tiklīdz pārskābe tiek uzklāta uz zobu emaljas, zobārsts izmantos augstas intensitātes apgaismojumu, lai paātrinātu nogulšņu oksidēšanos. Parasti visa šī procedūra aizņem mazāk kā vienu stundu.

Ātrākās un iedarbīgākās metodes parasti ir arī visdārgākās, procedūru izmaksas var sastādīt pat aptuveni 1000 eiro.

5. Zobārstu sagatavoti komplekti līdzņemšanai

Ir vēl kāds variants zobu balināšanai mājas apstākļos: zobārstu sagatavoti balināšanas komplekti līdzņemšanai. Šajā gadījumā ūdeņraža peroksīds ir spēcīgāks nekā tas pieejams balinošajās plāksnītes, tomēr tas ne tuvu nav tik spēcīgs kā zobārsta kabinetā pieejamais. Šī ūdeņraža koncentrācija ir ideāli piemērota baltuma atjaunošanai.

“Mēs parasti veicam balināšanu zobārstniecības kabinetā un pēc tam izsniedzam pacientiem balināšanas komplektu līdzņemšanai, tas paredzēts efekta uzturēšanai un uzlabošanai,” Kantors informē tos, kas vēlas gūt žilbinošu smaidu.

Zobārstu sagatavotie zobu balināšanas komplekti, kas izmantojami mājās izmaksā aptuveni 400 eiro, tie tiek īpaši izgatavoti tieši tavam sakodienam. Katram zobam īpaši izgatavotie rezervuāri ļauj ūdeņradim nonākt tieši tur, kur tam būtu jānonāk.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek tavā mutē, ja neej pie zobārsta 6 mēnešus, gadu, 2, 5 vai 10 – ŠAUSMAS!

6. Ir tikai viens veids kā izvelēties konkrētu toni

Izvairies no zobārstiem, kuri piesola konkrētu rezultātu.

“Noteikti jāizvairās no cilvēkiem, kuri apgalvo, ka zobi kļūs tieši par četriem toņiem gaišāki, tie ir tīrākie meli,” pauž pieredzējušais zobārsts Kantors.

Ikviens cilvēks uz zobu balināšanas produktiem reaģē savādāk, tieši tādēļ nav iespējams precīzi garantēt iznākuma rezultātu. Patiesībā, vienīgais veids kā izvēlēties zobu toni, ir veicot porcelāna zobu plāksnīšu uzlikšanu.

7. Šai procedūrai nav negatīvu blakusefektu

Ja tu uztraucies, ka spēcīgo ķīmisko vielu ietekmē zobi tiks bojāti, tad zini, ka satraukumam nav nekāda pamata. Vari droši uzelpot.

Vienīgā parādība ar ko pēc intensīvas zobu balināšanas saskaras cilvēki ir zobu jutīgums, tomēr arī tas ir īslaicīgs un drīz vien izzūd.

Pacienti daudz labāk jūtās jau nākošajā dienā pēc procedūras. Tas nozīmē, ka visai drīz atkal vari ķerties pie mīļākā steika notiesāšanas vakariņas. Noteikti jāņem vērā tas, ka divas vai trīs dienas pēc procedūras aizliegts lietot zobus pigmentējošus pārtikas produktus, piemēram sarkanvīnu vai kafiju, šo dienu laikā zobu poras joprojām ir atvērtās un tas nozīmē, ka zobi var iekrāsoties nevēlamā tonī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment