Vai ūdens patiesi var palīdzēt Tev nomest svaru?!

Nesen veikts pētījums pierādīja, ka svara samazināšanai nemaz nav jābūt grūtai. Vienkārši, 30 minūtes pirms katras ēdienreizes izdzer 500 ml ūdens, tas noteikti palīdzēs.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā “Obesity”, atklāts, ka 500 ml ūdens izdzeršana pusstundu pirms brokastīm, pusdienām vai vakariņām, palīdz samazināt svaru aptaukojušos pieaugušo vidū, salīdzinājumā ar tiem, kas pirms maltītes nedzer ūdeni.

Iepriekšējos pētījumos veikti arī citi nozīmīgi atklājumi, piemēram, zinātnieki atklājuši, ka ūdens dzeršana pirms kāda nozīmīga darba paveikšanas, kas prasa garīgu piepūli, uzlabo smadzeņu darbību.

Ūdens dzeršana pirms ēdienreizēm, palīdzēja cilvēkiem 12 nedēļu laikā zaudēt par 3.5 kilogramiem vairāk.

Pētījumā piedalījās 84 pieaugušie, kuriem konstatēta aptaukošanās, viņi tika sadalīti divās grupās. Viena grupa, 12 nedēļās, pirms katras ēdienreizes patērēja 500 ml ūdens. Atlikušajiem dalībniekiem, kontroles grupai, tika lūgts pirms katras ēdienreizes iedomāties, ka viņu vēders jau ir pilns.

Visi dalībnieki saņēma svara konsultācijas un tika informēti par to, kā uzlabot savu diētu un fiziskās aktivitātes līmeni. Viņi saņēma arī telefonisku konsultāciju divas nedēļas pēc pētījuma veikšanas.

Salīdzinājumā ar kontrolgrupu, dalībnieki, kas pirms katras maltītes dzēra ūdeni, vidēji zaudēja par 3.5 kilogramiem vairāk liekā svara. Šie subjekti 12 nedēļu periodā, vidēji zaudēja 4.3 kilogramus, bet kontrolgrupas dalībnieki vidēji zaudēja tikai 0.8 kilogramus.

Pētījuma autore, Dr. Helēna Paretti, pastāstīja, ka diemžēl, pētījums netika izveidots tā, lai saprastu kā tieši ūdens patērēšana ietekmē svara zaudēšanu, bet mēs esam izveidojuši vairākas teorijas, kas to varētu paskaidrot.

Tomēr, daktere piemetina, ka cilvēkiem ar sirds vai nieru mazspēju būtu jāizvairās no šī paņēmiena pielietošanas praksē.

Zinātnieku komanda tuvākā nākotnē plāno veikt atkārtotus un plašākus pētījumus, lai izpētītu kā ūdens dzeršana pirms maltītes palīdz zaudēt lieko svaru.

Avots: medicalnewstoday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment