Vai var peonijas stādīt pavasarī: svarīga nianse, par kuru zina tikai retais

Uzziniet, vai aprīlī drīkst stādīt peonijas un kā to darīt pareizi.

Agrāk peonijas stādīja tikai rudenī, taču mūsdienu tehnoloģijas ļauj dārzkopjiem to darīt jau dārzkopības sezonas sākumā. Tomēr ir svarīgi saprast, kā pareizi stādīt peonijas, lai tās ziedētu un priecētu ar savu izskatu.

Kad labāk stādīt peonijas – rudenī vai pavasarī

Pieredzējuši dārznieki detalizēti pastāsta, kāpēc peonijas nevar stādīt pavasarī. Runa ir par to, ka vienmērīgi siltās maija dienas nelabvēlīgi ietekmē šādus ziedus. Peoniju saknēm sāks augt virszemes dzinumi, kas kaitēs iesakņošanai. Savukārt jaunie un sulīgie dzinumi sāks izvilkt no saknes pēdējos dzīvības spēkus, un to vairs nebūs ar ko barot. Tāpēc peonijas jāstāda aprīlī-maijā, nevis “jāvelk” līdz pavasara beigām.

Ja nezināt, kad pavasarī stādīt peonijas, – paspējiet to izdarīt, kamēr zeme ir nedaudz vēsāka – no 2 līdz 7 grādiem. Tajā pašā laikā tā nedrīkst būt sasalusi. Neskatoties uz to, ka daudzi dārzkopji par labāko laiku dārza darbiem ar peonijām uzskata rudeni, to var darīt arī pavasarī, ja vien nav palaists garām optimālais laiks.

Lasi vēl: Jebkura gaļa kļūs mīksta un sulīga, ja tiks pagatavota šādi! Jūs neticēsiet, cik tā ir garšīga!

Kā pavasarī stādīt peonijas – soli pa solim

Katram dārzniekam būtu jāzina, kādā dziļumā stādīt peonijas, jo tas ir gandrīz vissvarīgākais faktors. Neņemot to vērā, var zaudēt augu ziedēšanu. Piedāvājam detalizētus norādījumus par to, kā pavasarī iestādīt peonijas atklātā zemē:

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Izvēlētajā vietā izrociet bedri 20-25 cm dziļumā un 30-35 cm platumā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment