Vai ziemas jakai jābūt dārgai, lai tā būtu silta? Kam jāpievērš uzmanība, pērkot ziemas jaku?

Nereti mums šķiet, ka cena norāda uz kvalitāti, bet tā vis nav. Kā jau tika minēts iepriekš – ir jāsaprot savas vajadzības un dzīvesveids.

Pildījums

Dārgākām jakām visdrīzāk būs pīļu vai zosu dūnu pildījums, bet noteikti pārliecinies par to uz birkas. Atklāsim nelielu noslēpumu – gandrīz neviena dūnu jaka nav 100% pildīta ar dūnām. Visbiežāk dabīgā un mākslīgā pildījuma attiecība ir 50/50. Jā, dūnas ir nenoliedzami siltākas nekā sintētiskie pildījumi, taču kāpēc maksāt milzu naudu par jaku, kur iekšā tikai puse īstu dūnu?

Lasi vēl: Kā pārvarēt ziemas nogurumu un kur meklēt motivāciju treniņiem? Ieskaties un uzzini!

Šeit tev noderēs atzīme par temperatūru, kādā ir paredzēta jaka un tās svars. Ja ziemas jaka ir ļoti viegla un ievērojami plānāka nekā sintētiskā pildījuma jakas, bet uz birkas norādīts, ka tā spēj pasargāt no 20 grādu liela sala, tad tur visdrīzāk ir tikai dabīgais dūnu pildījums, un tā patiešām būs ļoti silta par spīti šķietamajam plānumam.

Dzīvesveids

Ja tu ziemu pamatā pavadi iekštelpās un automašīnā, bet ārā dodies brīvdienās, kad nododies sportiskām aktivitātēm, tad tev varbūt nemaz īsti nav vajadzības iegādāties dārgu ziemas jaku, kura piedāvā dažādas ekstras un dabīgus materiālus, bet tā vietā ieguldīt piemērotā slēpošanas jakā? Lūk, šis parasti ir tas, par ko vīrieši parasti neaizdomājas – tev ir jāpadomā par savu dzīvesveidu objektīvi un jāizvērtē, kas tev patiesībā ir nepieciešams.

Toties, ja tu ikdienā ilgu laiku pavadi ārā, tad iegādājies jaku, kurai ir mitruma un vēja izturīgs pārklājums, lai tai nekaitētu nedz sniegs, nedz lietus (atkarībā no temperatūras svārstībām), nedz vējš. Šāda tipa ziemas jakas tev visdrīzāk kalpos ilgāk nekā sezonu. Ja daudz nākas kustēties ārā, tad pievērs uzmanību oderes mitruma apsorbēšanās īpašībām un tādām ektrām kā īkšķa caurumi aprocēs, kapuces savilcēji.

Kad pirkt ziemas jaku?

Ja neesi no vīriešiem, kuri seko līdzi modes aktualitātēm, tad iegādājiem ziemas jakas izpārdošanu laikā. Mazs ieteikums būtu iegādāties jakas sporta preču veikalos – pretēji uzskatam, ka tur tiek pārdotas tikai sporta jakas, tur pārdod arī sporta zīmolu brīvā laika apģērbu kolekcijas, kur ietilpst arī ziemas jakas, kas bieži ir funkcionālas. Nereti sporta apģērbam, tai skaitā ziemas jakām, tiek dota garantija.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment