Vistas fileja ir viens no visbiežāk izmantotajiem un universālajiem vistas gaļas gabaliem kulinārijā. Šis gaļas gabals ir no vistas krūškurvja daļas un ir relatiīvi liesa un maiga gaļa ar mazu tauku daudzumu.
To var izmantot daudzās dažādās receptēs, un tas ir populārs dēļ savas daudzveidības un iespējām piedāvāt garšīgas maltītes.
Vistas fileju var pagatavot dažādos veidos – to var cept, grilēt, sautēt vai pat tvaicēt. Šī gaļa ir samērā ātri sagatavojama, tāpēc tā ir lieliska izvēle, ja vēlaties pagatavot ātru un veselīgu ēdienu.
Vai jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās ģimenei, lai nepavadītu daudz laika pie plīts? Šeit ir viena no manām iecienītākajām receptēm!
Tā ne tikai ir ļoti garšīga, bet arī lielisks palīgs māmiņām, kas ir nogurušas un gatavošanā ir uz “jūs”. Pamēģiniet to!
Vistas fileja ar kartupeļiem cepammaisā.
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 600-700 g
Kartupeļi – 800 g
Burkāni – 1 gab.
Paprika – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Selerijas (kāti) – 1 gab.
Ķiploku sāls – 2 tējk.
Garšvielas – 2 tējk.
Sinepes (graudainās) – 1 tējk.
Augu eļļa – 2-3 ēd.k.
Pagatavošana:
Ēdienu gatavosim cepeškrāsns maisiņā. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos un liek maisiņā.
Pa virsu kartupeļiem liek kubiņos sagrieztu vistas fileju.
Tad pievieno garšvielas. Man vislabāk patīk ķiploku sāls, paprikas pulveris un speciālo vistas garšvielu.
Man ļoti garšo, ja šim ēdienam pievieno sagrieztus seleriju kātus, bet šo soli, protams, variet arī izlaist.
Tad pievieno sasmalcinātu sīpolu, papriku un burkānus.
Tāpat man ļoti garšo, ja šim ēdienam pievieno tējkaroti graudainās sinepes. Tad maisiņā ielej aptuveni divas līdz trīs ēdamkarotes augu eļļas.
Tad maisiņu aiztaisa un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc.
Kad tas izdarīts, tad liekam maisiņu guļus uz cepamās plāts un virsējā maisiņa kārtā ar adatu saduram mazus caurumiņus.
Liekam līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 40 minūtēm.
Maisiņu sagriež un saturu liek šķīvjos.
Mmmmmm! Labu apetīti!