Vakariņas visai ģimenei: lieliska franču virtuves recepte, kas jāgatavo10 minūtes

Foto – ekrānuzņēmums

Vakarā bieži vien negribas pavadīt daudz laika pie plīts virtuvē. Tādā gadījumā vienkāršu, bet gardu ēdienu var pagatavot cepeškrāsnī, un viss laiks, cik ir vajadzīgs, lai to sagatavotu, ir 10 minūtes.

Šajā receptē ir nedārgi ēdieni, kas garšo ikvienā ģimenē – gardi, sulīgi kartupeļi, gaļa, ko gan vēl vairāk varētu vēlēties, vai ne? Tomēr var gan vēlēties – pareizi saliekot to visu kopā, jūs iegūsiet restorāna cienīgas vakariņas. Savulaik ar tādu ēdienu mūs lutināja mūsu omīte.

Sastāvdaļas:

Kartupeļi – 3-4 gab. (vidēji)
Sīpols – 1 gab.
Vistas fileja – 1 gab. (paliela)
Saldais krējums 10-20% – 150 ml
Sviests – 1 ēdamkarote
Tomāts – 1 gab. (vidējs)
Cietais siers – 100 grami
Paprikas sausā garšviela vai garšviela priekš kartupeļiem – puse tējkarotes
Sāls – pēc garšas (ja vispār nepieciešams)

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet kartupeļus plānās šķēlītēs. Ievietojiet tos ar sviestu ieziestā cepšanas traukā. Apkaisiet kartupeļus ar sāli vai kartupeļu garšvielu.

2. Nomizojiet sīpolus un sagrieziet tos riņķīšos. Lieciet virsū kartupeļiem cepšanas traukā.

3. Zem remdena ūdens noskalojiet vistas fileju, tad sagrieziet to plānās šķēlītēs. Lieciet virsū sīpoliem.

Foto – ekrānuzņēmums

4. Tad visu pārlejiet ar saldo krējumu, paberiet sāli un paprikas garšvielu. Un lieciet visu cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepiet aptuveni 25 minūtes.

5. Kad šis laiks ir pagājis, ņemiet trauku ārā no cepeškrāsns, un lieciet virsū plānās šķēlītēs sagrieztus tomātu “riņķīšus”, kā arī sarīvētu sieru, un pa virsu traukam klājiet foliju. Lieciet cepšanas trauku atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm – pēc tam jūsu vakariņas visai ģimenei ir gatavas.

Labu apetīti!