Valsts apņēmusies vērst lielāku uzmanību tiem iedzīvotājiem, kuri ņem naudu no bankas kartes – kādu summu nepārkāpt?

2022. gadā Latvijas iedzīvotāji no bankomātiem izņēma 4,6 miljardus eiro skaidrā naudā, savukārt iemaksāja 2,1 miljardu eiro.

 

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos Olga Bogdanova atbalsta norēķinus ar skaidru naudu, jo uzskata, ka tie ir pārredzamāki.

 

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša valdība pieņēma jaunu plānu ēnu ekonomikas apk***šanai, un viens no tā virzieniem ir skaidras naudas aprites stimulēšana.

“Ja persona nav oficiālu ienākumu, bet pēkšņi tiek izņemta liela naudas summa, tas var izraisīt detalizētu izmeklēšanu,” skaidro O. Bogdanova. Tāpat tiks analizēti uzņēmumi, kuru darbinieki bieži izmanto skaidras naudas izmaksas un iemaksas.

Vēlamies atgādināt, ka Latvijā tika ieviesta jauna importa muitas deklarāciju sistēma.

Kopš 2023. gada 13. jūnija Latvijā tika ieviesta jauna importa muitas deklarāciju noformēšanas sistēma, kas izstrādāta, ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) prasības, Pasaules Muitas organizācijas standartus un jaunākās tehnoloģiskās tendences.

 

Jaunā sistēma lietotājiem piedāvā:

 

Augsta pieejamība: Importa deklarāciju noformēšanas pakalpojums būs pieejams visu diennakti, 7 dienas nedēļā, nodrošinot nepārtrauktu piekļuvi sistēmai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Darbības nepārtrauktību: Sistēma ir izstrādāta ar augstu drošības līmeni un rezerves kapacitāti, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbību pat neparedzētos apstākļos.

Lasi vēl: Iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, vīrietis nonāk ļoti nepatīkamā situācijā – kā tas ir iespējams?

Jaunā sistēma ir izstrādāta ar lietotājdraudzīgu interfeisu, kas ievērojami atvieglos importa deklarāciju noformēšanas procesu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment