Vārītu biešu salāti vācu gaumē. Veselīgi, vienkārši un nekad neapnīk. Gatavot var cauru gadu!

Pagatavošanas gaita:

Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.

Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos.

Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos.

Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos.

Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.

Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.

Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.

Lasi arī: Magones kavalieris Toļiks palika uz “pauzes” par redzēto kādā bardakā dzīvo izredzētā Magone

Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.

Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment