Vārītu biešu salāti vācu gaumē. Veselīgi, vienkārši un nekad neapnīk. Gatavot var cauru gadu!

Bietes ir sakņu dārzenis ar spilgti sarkanu vai violetu krāsu, kas ir pazīstams ar savu bagāto garšu un veselīgajām īpašībām. Šis dārzenis ir populārs gan kulinārijā, gan dabas medi**nā, un tam piemīt daudzas unikālas īpašības.

Bietes ir bagātas ar minerālvielām, piemēram, dzelzi un magniju, kas ir svarīgi asinsrades sistēmas un enerģijas metabolismam. Tās arī satur daudz vitamīnu, tostarp C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, kā arī B vitamīnus, kas ir nepieciešami nervu sistēmas normālai darbībai.

Šo dārzeņu var izmantot dažādos veidos virtuvē. To var vārīt, cept, tvaicēt vai pat ēst svaigas, rīvētas salātos. Bietes piešķir ēdieniem un dzērieniem spilgtu krāsu un unikālu garšu. Daži populāri ēdieni ar bietēm ietver biešu zupu, biešu salāti vai pat biešu sula.

Turklāt bietēm tiek piešķirtas arī dziednieciskas īpašības. Tās ir pazīstamas ar savu spēju uzlabot asinsriti un pazemināt asinsspiedienu. Biešu sula ir uzskatāma par dabisko sportistu dzērienu, jo tā palīdz uzlabot izturību un atveseļošanos pēc intensīvām fiziskajām aktivitātēm.

Lai izbaudītu biešu piedāvātās priekšrocības, tās var iekļaut ikdienas uzturā dažādos veidos. Gan kulinārijā, gan dziednieciskajā lietojumā bietes ir daudzpusīgs un veselīgs produkts.

Šie ātrie un vienkāršie salāti ir īpaši sātīgi, tie pieder pie vācu gaumē gatavotiem salātiem, kas vienmēr ir bijuši slaveni ar savu vienkāršību, sātīgumu un oriģinalitāti.

Lasi arī: Magones kavalieris Toļiks palika uz “pauzes” par redzēto kādā bardakā dzīvo izredzētā Magone

Lai uzmeistarotu šo gardumu, vajadzēs šādas sastāvdaļas:

2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment