Pagatavošana
Ir nepieciešamas divas cūkgaļas ciskas, kuru kopējais svars ir aptuveni 1 kilograms un 800 grami. Katliņā tos aplej ar ūdeni un atstāj nostāvēties 30-60 minūtes. Pēc tam ciskas labi nomazgā zem tekoša ūdens.
Es šo gaļu šodien gatavošu spiediena katlā, tomēr, ja jums tāda mājās nav, tad to var izdarīt arī parastajā katlā. Katlā liek visas sastāvdaļas – ieliek cūku ciskas, aplej ar ūdeni, pievieno sāli, piparus un lauru lapu.
Katliņā lieka arī sīpolu un liek uz vidējas uguns gaļu gatavoties aptuveni vienu stundu. Pēc tam gaļai ļauj pilnībā atdzist.
Ja gatavojat gaļu parastajā katlā, tad šādu gaļas gatavību iegūsiet pēc četrām stundām. Kad stilbi ir pilnībā atdzesēti, tad gaļa ir jāatkaulo, turklāt gaļau jābūt lipīgai!
Gaļu nevajadzētu sasmalcināt ārkārtīgi daudz, lai pēcāk tā gan labāk izskatās, gan arī tās tekstūra ir stingrāka. Gaļai pievieno sakapātas vai caur ķiploku spiedi izlaistas ķiploka daiviņas. Tad tai pielej kādu divus līdz trīs kausiņus buljona un visu kārtīgi samaisa.
Tad ņemam plastmasas pudeli, man ir 2 litru tilpums, nogriež augšdaļu. Pudeli piepildām ar iegūto gaļu, procesā sablīvējam ar karoti. Uzliekam virsū pārtikas plēvi un liekam ledusskapī sacietēt, es parasti daru vakarā, un līdz rītam ir gatava.
Nākamjā dienā izņemu no pudeles un man gala rezultātā sanāk aptuveni 1,6 kg gaļas.
Padalieties pieredzē ar līdzīgām receptēm!
Tevi noteikti interesēs
- Ja jūsu dzimšanas datumā ir šie maģiskie skaitļi, jūs esat gluži kā sargeņģelis saviem tuvajiem
- “Tāpēc latviešu sievietes ir redzamas no tālienes”: mēs neizskatāmies pēc eiropiešu sievietēm vairāku iemeslu dēļ
- Mans draugs no Rīgas, aizgāja uz randiņu ar amerikānieti, bet ātri aizbēga – kas viņam nepatika
- Izvēlies savu putnu un uzzini, kas jūs sagaida jau tuvākajā nākotnē
- Ņemu glāzi griķu, kāpostu un pagatavoju ātrās vakariņas: šādu ēdienu var ēst arī teju katru dienu un neapniks
- Latviešu dziedniece aicina sekot 12 ticējumiem sēru laikā, kad viņsaulē aizgājis jums tuvs cilvēks