Vecāki brīdina neļaut citiem bučot savu mazuli! Viņiem tas beidzās traģiski…

Stirfiti šī gada 7.jūlijā, savā pirmajā kāzu gadadienā, aizsāka jaunu tradīciju savā ģimenē- viņi vēlreiz apmainījās laulības zvērestiem un grasās to darīt gadu no gada savā kāzu gadadienā. Piedzīvot šo brīdi bija uzaicināti gan radi, gan draugi, kuri vairāk par visu vēlējās apraudzīt jaunāko ģimenes locekli – Šeina un Nikolas meitiņu. Radi un draugi, iepazīstoties ar mazuli, viņu noskūpstīja, kas diemžēl mazulītei beidzās traģiski.

Pēc tam kā Šeins un Nikola bija apmainījušies laulības zvērestiem, mazulīte sāka raudāt un nedaudz vēlāk aizelsties – vecāki nolēma nekavējoties vest viņu uz slimnīcu.

Slimnīcā atklājās, ka mazulīte bija inficējusies ar HSV-1 vīrusu, kas, vienkāršojot, ir herpes vīruss, kas ir atbildīgs par aukstumpumpu un meningīta rašanos. Ar šo vīrusu mazulis var jau piedzimt, ja māte ir inficējusies ar to, vai arī caur fizisku kontaktu (piemēram, skūpstu no cilvēka, kuram ir aukstumpumpa vai seksuālā ceļā) – vecāku analīzes uzrādīja, ka nevienam, ne otram nav šī vīrusa, kā arī seksuālās vardarbības variants tika izslēgta. Palika viens vienīgs variants – bērnu ir noskūpstījis kāds, kam dotajā brīdī šis vīruss bija aktīvs. Mazulītei uzstādīja diagnozi – meningīts jeb galvas smadzeņu apvalka iekaisums.

Mazulīte 12 dienas cīnījās par savu dzīvību, bet slimība diemžēl uzvarēja. Vecāki mokās sirdsapziņas pārmetumos, bet vainīgos radu un draugu lokā nemeklē – tas neko nedos. Viņi mierina sevi ar domu, ka viņu meitiņas 12 mokpilnās dienas ir beigušās un tagad viņa atrodas tur, kur ir labi.

Vecāki vietnē Facebook atklāja šo traģisko situāciju, lai brīdinātu citus vecākus nevienam neļaut skūpstīt savu mazuli un aicina šo vēstījumu izplatīt tālāk. Viņi cer, ka vecāki šo brīdinājumu uzklausīs un tādējādi vairs nevienai ģimenei nebūs jāpiedzīvo šāda sirdi plosoša situācija.

Lasi vēl: Herpes: kā saprast vai vīruss ir tavās asinīs un kā no tā izvairīties

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment