“Vecmāmiņa parādīja man recepti un esmu sajūsmā par iznākumu..!” Šokolādes-banānu pankūkas ar knifiņu

Izskatās tik pat labi, cik garšo! Šedevrs ir ātri pagatavojams un iepriecinās gan pieaugušos, gan bērnus. Lūk, kā to var pagatavot..!

Šokolāde ar banānu ir klasiska kombinācija, kas apvieno bagātīgu kakao garšu ar tropu augļu dabisko saldumu. Tas ir izcils papildinājums brokastīm. Šokolādes-banānu pankūkas var pagatavot dažādi, lai tās atbilstu katrai gaumei un vēlmei. 

Mīklai var pievienot papildu sastāvdaļas, piemēram, riekstus, šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas, lai iegūtu specifisku garšu un tekstūru. To garšas dēļ šokolādes-banānu pankūkas ir bērnu vidū iecienītas. Tā ir kā alternatīva, lai viņus mudinātu ēst pilnvērtīgas brokastis. Tās bieži tiek baudītas kā īpašs cienasts, piemēram, dzimšanas dienās, brīvdienās vai nedēļas nogales vēlajās brokastīs. Tām var pielikt putukrējumu, vai apliet ar šokolādes mērci, lai iegūtu patīkamu garšu. Pankūkas ir viegli pagatavojamas mājās no vienkāršām sastāvdaļām, kas bieži sastopamas lielākajā daļā veikalu. Banāni ir labs kālija, C vitamīna un šķiedrvielu avots, savukārt kakao pulveris satur antioksidantus un minerālvielas, piemēram, magniju un dzelzi. Tās var pagatavot iepriekš un sasaldēt vēlākai to baudīšanai. Pēc pagatavošanas ļauj tām pilnībā atdzist, pēc tam ietin tās pergamenta papīrā  un uzglabā hermētiskā kārbā. Uzsilda tosterī vai mikroviļņu krāsnī, lai ātri un ērti pagatavotu brokastis.

Jāņem vērā, ka pankūkās nav miltu, to vietā ir auzu pārslas un kakao pulveris. Banāni piešķir tiem mīkstu, mitru tekstūru un patīkamu augļu aromātu. Ar šo slepeno sastāvdaļu tās garšo izcili!

 

Pagatavošanas laiks – 25 min

Porciju daudzums – 3

Sastāvdaļas: 

Banāni – 2 gabali 
Olas – 2 gabali 
Auzu pārslas – 50 grami
Cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes
Kakao pulveris – 2 ēdamkarotes
Vanilīns -1 šķipsniņa
Sāls – 1 šķipsniņa

Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas sakuļ blenderi, līdz iegūst viendabīgu masu.

2. Ļauj mīklai brīdi atpūsties – 10-20 minūtes. Šajā laikā tā nedaudz sabiezēs.

3. Uz vidējas uguns sakarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu

4. Pievieno nedaudz mīklas un cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās ir sastingušas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment