Vecmāmiņa principa pēc neatvēra durvis mazdēlam ar ziediem, ko viņš viņai atnesa dzimšanas dienā

Nesen radās situācija, kas mani personīgi mulsina. Tas nenotika ar mani, bet ar manu draudzeni. Viņa man piezvanīja vēlu vakarā un gandrīz ar asarām stāstīja, kā viņas bijusī vīramāte neatvēra durvis viņas pašas mazdēlam, kamēr viņa bija mājās. Neatvēra principa pēc.

Mana draudzene ir šķīrusies apmēram 8 gadus. No šīs laulības viņai ir divi bērni, tagad zēniem ir 13 un 15 gadi, viņi jau ir pieauguši. Viņa nekad vairs neprecējās.

Bijušais vīrs gadu pēc šķiršanās aizbrauca uz citu valsti. Bērniem maksā uzturlīdzekļus.

Bijušā vīra ģimene (sievastēvs un vīramāte) dzīvo kopā ar viņu vienā rajonā. Attiecības ar viņiem jau sākotnēji neizdevās, pēc šķiršanās – vēl jo vairāk.

Pirmos gadus vispār nesazinājās. Pat ja viņi nejauši sadūrās uz ielas, viņi izlikās, ka nemana viens otru. Lai gan mana draudzene uz viņiem ālunu prātu neturēja, tomēr varēja redžet, ka viņa bija aizvainota. Par to, ka vecvecāki pat neinteresējas par saviem mazbērniem, kuri dzīvo vairāku māju attālumā. Draudzene uztraucās nevis par sevi, bet par bērniem, ka vecvecāki viņus tik ļoti ignorēja.

Tad bijusī vīramāte smagi saslima. Un, redzat, uz šī fona viņas sirdsapziņa pamodās. Kopumā viņu attiecības kļuva cilvēcīgākas…

Protams, viņi nekļuva ļoti tuvi, taču, piemēram, vecvecāki sāka nākt pie mazbērniem uz dzimšanas dienām. Arī paši puikas katru gadu ieradās apsveikt arī vecmāmiņu un vectēvu. Pāris reizes vecvecāki aizveda zēnus pie savas uz laku māju.

Tā kā attiecības vairāk vai mazāk uzlabojās, draudzene katru gadu nopirka kasti labu saldumu, ziedu pušķi un sūtīja dēlus apsveikt vecmāmiņu dzimšanas dienā.

Lasi arī: Uzzināju, ka paviāni no cilvēkiem zog kucēnus! Bet vispārsteidzošākais ir, ko viņi ar tiem dara vēlāk…

Bet apmēram pirms 7 mēnešiem bijušais vīrs pēkšņi parādījās uz apvāršņa. Draudzene teica, ka simts gadus viņš nebija zvanījis, bet te pēkšņi sāka zvanīt, runāt ar bērniem, izmantojot video saziņu utt. Arī viņai pāris reizes esot piezvanījis un mēģinājis dot mājienus, ka grib atgreizties. Ārzemēs viņam bija draudzene, bet, redziet, ar viņu nekas neizdevās, tagad viņš ir viens. Teica, ka drīz atgriezīsies dzimtenē.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment