Vecmāmiņas saldā recepte: gaisīgs kefīra pīrāgs ar āboliem bez olām (+kā pagatavot: solis pa solim)

Sastāvdaļas

Āboli – 3 gabali

Citronu sula – 1 ēdamkarote

Kefīrs – 380  grami

Cukurs – 170 grami

Vaniļas cukurs – 10 grami

Sāls – 1 šķipsna

Soda – 6 grami

Augu eļļa – 80 grami + papildus nepieciešams iesmērēšanai

Sviests – 50 grami

Milti – 320 grami

 

Pagatavošana

Āboliem nomizo un izņem serdi. Sagriež mazos gabaliņos. Pievieno citrona sulu samaisa.

Nedaudz sasilda kefīru un ielej lielā bļodā. Pievieno abu veidu cukuru, sāli, sodu, augu eļļu un izkausētu sviestu. Rūpīgi sakuļ.

Pamazām pievieno izsijātus miltus, katru reizi kārtīgi maisot. Pievieno mīklai ābolus.

Ar sviestu iesmērē 22 cm diametra formu. Ielejiet tajā mīklu.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, uz aptuveni 50 minūtēm. Ja pīrāgs kļūst pārāk ātri brūns, pārklāj to ar foliju.

Leave a Comment