Sastāvdaļas
Āboli – 3 gabali
Citronu sula – 1 ēdamkarote
Kefīrs – 380 grami
Cukurs – 170 grami
Vaniļas cukurs – 10 grami
Sāls – 1 šķipsna
Soda – 6 grami
Augu eļļa – 80 grami + papildus nepieciešams iesmērēšanai
Sviests – 50 grami
Milti – 320 grami
Pagatavošana
Āboliem nomizo un izņem serdi. Sagriež mazos gabaliņos. Pievieno citrona sulu samaisa.
Nedaudz sasilda kefīru un ielej lielā bļodā. Pievieno abu veidu cukuru, sāli, sodu, augu eļļu un izkausētu sviestu. Rūpīgi sakuļ.
Pamazām pievieno izsijātus miltus, katru reizi kārtīgi maisot. Pievieno mīklai ābolus.
Ar sviestu iesmērē 22 cm diametra formu. Ielejiet tajā mīklu.
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, uz aptuveni 50 minūtēm. Ja pīrāgs kļūst pārāk ātri brūns, pārklāj to ar foliju.