Sastāvdaļas
Āboli – 3 gabali
Citronu sula – 1 ēdamkarote
Kefīrs – 380 grami
Cukurs – 170 grami
Vaniļas cukurs – 10 grami
Sāls – 1 šķipsna
Soda – 6 grami
Augu eļļa – 80 grami + papildus nepieciešams iesmērēšanai
Sviests – 50 grami
Milti – 320 grami
Pagatavošana
Āboliem nomizo un izņem serdi. Sagriež mazos gabaliņos. Pievieno citrona sulu samaisa.
VIDEO:
Tevi arī varētu interesēt
Nedaudz sasilda kefīru un ielej lielā bļodā. Pievieno abu veidu cukuru, sāli, sodu, augu eļļu un izkausētu sviestu. Rūpīgi sakuļ.
Pamazām pievieno izsijātus miltus, katru reizi kārtīgi maisot. Pievieno mīklai ābolus.
Ar sviestu iesmērē 22 cm diametra formu. Ielejiet tajā mīklu.
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, uz aptuveni 50 minūtēm. Ja pīrāgs kļūst pārāk ātri brūns, pārklāj to ar foliju.
Tevi noteikti interesēs
- Kurā vecumā vīrieti pārstāj interesēt pat viņa paša laulātā draudzene: specialists no Jelgavas atklāj negaidīto patiesību
- 6 Ķīniešu zodiaka zemes piesaista īpasi lielu veiksmi un labklājību 2025. gada 4. decembrī
- 05.12.25. Spēcīgs Pilnmēness: Intelektuālā izaugsme un sociālā aktivitāte- ko darīt šajā svarīgajā periodā un no kā labāk atteikties
- Kā ziemā ilgāk saglabāt kāpostu, izmantojot pārtikas plēvi: vienkārši noteikumi
- Nepatīkama ziņa visiem iedzīvotājiem attiecībā uz veikaliem: ”No 2026. gada 1. janvāra šis stāsies spēkā”
- Pienu uzglabāju daudz ilgāk: 3 senas lauku gudrības, kas jādara ar burku








