
Mājās gatavoti ēdieni vienmēr ir īpaši gardi un rada patīkamu, siltu noskaņu. Tie ne tikai rosina apetīti, bet arī piepilda māju ar mājīgu aromātu un atgādina par ģimenes tradīcijām.
Jo īpaši tad, ja ēdiens gatavots pēc sen glabātas receptes no jūsu ģimenes recepšu kladītes, kur katra rindiņa nes savu stāstu un pieredzi.
Šī recepte ir patiešām īpaša — tā garšo visiem, sākot no pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem līdz pat cienījama vecuma kungiem un dāmām. Ja meklējat ideju ātrai, bet sātīgai uzkodai, noteikti pievērsiet uzmanību šai receptes versijai. Šie pīrādziņi ir lielisks un praktisks risinājums arī tad, ja pēc pusdienām vai vakariņām palicis pāri kartupeļu biezenis — tā vietā, lai to izmestu, varat to pārvērst par garšīgu un mājīgu gardumu, kas noteikti iepriecinās visu ģimeni.
Pīrāgi izdodas aromātiski, maigi un vienkārši kūst mutē. Turklāt pagatavošana ir “viens divi un gatavs”! Kas nav mazsvarīgi – receptes sastāvdaļas nav “akmenī cirstas” un tās lieciet pēc savām garšas kārpiņām – kā nu kurš vēlas!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas metode:

1. Zaļumus smalki sasmalciniet Sieru sarīvējiet uz rupjās rīves.
2. Ja jums ir jau gatavs kartupeļu biezenis – jauki. Ja nav – novāriet kartupeļus līdz gatavībai, tos sasmalciniet, pievienojiet sagrieztos lociņus, biezpienu un garšvielas.
Lasi vēl: Sen aizmirsta recepte gardiem salātiem bez majonēzes
3. Pēc tam sajauciet mīklu – krējums, olas, milti, sāls. Visu sajauciet līdz veidojas viendabīga masa.
4. Ar rokām no iegūtās masas veidojiet nelielas bumbiņas (līdzīgas kotletēm). Mērciet tās mīklā un lieciet cepties iepriekš uzkarsētā pannā, kurā ielieta augu eļļa. Cepiet uz vidējas uguns no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
5. Kad pīrādziņi gatavi, uzlieciet uz papīra salvetes, lai notek liekais eļļas daudzums.
Sastāvdaļas:

Kartupeļu biezenis
Zaļie lociņi
Biezpiens
Siers
Skābais krējums
Olas
Milti
Sāls, pipari
Labu apetīti!




