Vegānu “Napoleons”: bez sviesta, olām un piena

Pagatavošana

Sajauciet ūdeni un kokosriekstu pienu katliņā, lai pagatavotu krēmu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, un atstāj uz 10 minūtēm.

Tad kokosriekstu maisījumam ieber 50 g miltu un rūpīgi samaisa, lai nebūtu gabaliņu. Maisījumu atkal uzkarsē un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz krēms atgādina šķidru skābo krējumu. Pārklājiet krēmu ar plēvi un atstājiet atdzist.

Mīklas pagatavošanai izsijājiet miltus bļodā, pievienojiet sāli, cepamo sodu, etiķi, cepamo pulveri un augu eļļu. Ar pirkstiem mīcīt maisījumu, līdz tas kļūst drupana, ielej 120-140 ml ūdens un izmīca elastīgu mīklu.

Sadaliet mīklu 10 gabalos, katru gabalu ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc tam katru gabaliņu izrullē plānā kārtā un cep katru plācenīti uz pergamenta 5-7 minūtes 200 °C temperatūrā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 58%

0%

Gatavās kūkas apgrieziet, lai malas būtu līdzenas. Kūkas apsmērē ar krēmu un noliek vienu uz otras. Sasmalciniet atgriezumus un pārkaisiet drupatas pāri kūku virspusei.

Leave a Comment