Pagatavošana
Sajauciet ūdeni un kokosriekstu pienu katliņā, lai pagatavotu krēmu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, un atstāj uz 10 minūtēm.
Tad kokosriekstu maisījumam ieber 50 g miltu un rūpīgi samaisa, lai nebūtu gabaliņu. Maisījumu atkal uzkarsē un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz krēms atgādina šķidru skābo krējumu. Pārklājiet krēmu ar plēvi un atstājiet atdzist.
Mīklas pagatavošanai izsijājiet miltus bļodā, pievienojiet sāli, cepamo sodu, etiķi, cepamo pulveri un augu eļļu. Ar pirkstiem mīcīt maisījumu, līdz tas kļūst drupana, ielej 120-140 ml ūdens un izmīca elastīgu mīklu.
Sadaliet mīklu 10 gabalos, katru gabalu ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pēc tam katru gabaliņu izrullē plānā kārtā un cep katru plācenīti uz pergamenta 5-7 minūtes 200 °C temperatūrā.
Gatavās kūkas apgrieziet, lai malas būtu līdzenas. Kūkas apsmērē ar krēmu un noliek vienu uz otras. Sasmalciniet atgriezumus un pārkaisiet drupatas pāri kūku virspusei.
Tevi noteikti interesēs
- Labas ziņas visiem, kuri iecienījuši dīzeļdegvielas automašīnas: ”Pieņemtās prasības samazinās”
- Klimata dāvana Jaunajam gadam: meteorologs skaidro, kā beigsies neparasti siltais decembris
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- Naudas koku decembrī es apgriežu tikai šādi, lai tas neizstīdzētu un uzziedētu ar vēl bagātīgākiem ziediem
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”
- Būs grūti visu nākamo gadu: 5 aizliegumi ziemas saulgriežu dienā, 21. decembrī









