Pagatavošana
Sajauciet ūdeni un kokosriekstu pienu katliņā, lai pagatavotu krēmu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, un atstāj uz 10 minūtēm.
Tad kokosriekstu maisījumam ieber 50 g miltu un rūpīgi samaisa, lai nebūtu gabaliņu. Maisījumu atkal uzkarsē un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz krēms atgādina šķidru skābo krējumu. Pārklājiet krēmu ar plēvi un atstājiet atdzist.
Mīklas pagatavošanai izsijājiet miltus bļodā, pievienojiet sāli, cepamo sodu, etiķi, cepamo pulveri un augu eļļu. Ar pirkstiem mīcīt maisījumu, līdz tas kļūst drupana, ielej 120-140 ml ūdens un izmīca elastīgu mīklu.
Sadaliet mīklu 10 gabalos, katru gabalu ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pēc tam katru gabaliņu izrullē plānā kārtā un cep katru plācenīti uz pergamenta 5-7 minūtes 200 °C temperatūrā.
Gatavās kūkas apgrieziet, lai malas būtu līdzenas. Kūkas apsmērē ar krēmu un noliek vienu uz otras. Sasmalciniet atgriezumus un pārkaisiet drupatas pāri kūku virspusei.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc viņas atsakās no laulībām: 4 iemesli, kāpēc sievietēm patiesībā nav vajadzīgas attiecības un kāda ir to priekšrocība
- Pazīstama pārdevēja no Jelgavas pastāstīja, kā atlasīt visgardākos mandarīnus: vienkārša pazīme, ko daudzi palaiž garām
- Ziemas būs aptuveni mēnesi, bet vasaras — vismaz četrus: klimatologs pastāstīja, ko varam sagaidīt
- ”Es netieku klāt savai paciņai pakomātā”: daudzi cilvēki ļoti neapmierināti ar paku piegādēm tieši dēļ viena iemesla
- Sliktas ziņas tiem, kuri mājās ēst gatavo uz gāzes: ”Latvijai ir jāsper šis solis”
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)








