Vēl viens iemesls būt kopā ar sievieti, kurai ir liela pēcpuse; Zinātnieki veikuši brīnišķīgu atklājumu!

Gribi izvairīties no sirdslēkmes? Uzaudzē lielāku dibenu.

Nesens pētījums atklājis, ka sievietēm ar “bumbiera” figūru ir mazāks risks slimot ar vielmaiņas traucējumiem un sirds slimībām. Tas gan nenozīmē gluži to, ka labākais veids, kā pagarināt mūžu, ir atslīgt dīvānā ar čipsu paku klēpī un nedēļu no vietas sēdēt un audzēt pēcpusi, kamēr tā izplešas ārpus biksēm. Drīzāk tas saistīts ar ģenētiski notieku ķermeņa tendenci uzkrāt uz sēžamvietas un augšstilbiem vairāk tauku nekā uz citām ķermeņa daļām.

Oksfordas univeristātes doktors Konstantino Manolopaulo (Konstantinos Manolopoulos – viņa uzvārds grieķu valodā nozīmē “nevar melot”) pētīja to tauku struktūru, kuri uzkrāti liela apjoma sēžamvietās. Viņš atklāja, ka šī veida tauki labāk absorbē taukskābes, turot tās tālāk to artērijām un samazinot artēriju nosprostošanās iespējamību. Tas ļauj secināt, ka sievietēm ar “lielā dibena gēnu” ir mazāks risks nomirt no sirds slimībām, kas ir galvenais nāves cēlonis rietumu pasaulē.

Fakts, ka pusmūža vīriešiem parasti ir nosliece uzkrāt lieko svaru vidukļa zonā, savukārt, pusmūža sievietes parasti uzaudzē papildus mīkstumus uz augšstilbiem, varētu izskaidrot to, kāpēc vīrieši biežāk cieš no sirdslēkmēm. Tāpēc, ja tavai mīļotajai ir iespaidīga izmēra sēžamvieta – priecājies!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment