Viņi atklāja, ka tie, kuri ēda uz pākšaugiem balstītus ēdienus, nākamajā maltītē uzņēma par 12 kalorijām mazāk. Tas bija pārsteigums, ņemot vērā populāro uzskatu, ka olbaltumvielas ar izsalkumu cīnās labāk nekā šķiedrvielas un ka olbaltumvielu daudzuma palielināšana uzturā ir labākais veids, kā efektīvi zaudēt lieko svaru.
Pētījuma vadītāja profesore Anne Rabena no Kopenhāgenas universitātes Uzturzinātnes departmenta saka:
Atklājums ir pretējs populārajai idejai, ka maltītē jāuzņem liels daudzums olbaltumvielu, lai iegūtu lielāku sāta izjūtu. Tagad mēs zinām, ka maltīte, kas satur daudz pākšaugos un citos produktos esošo šķiedrvielu, dod pat spēcīgāku sātu.”
Pākšaugi atzīti par labāko šķiedrvielu avotu svara zaudēšanai, jo satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu, kas nozīmē, ka no tiem var gūt dubultu labumu. Pākšaugi ir arī lielisks ēdiens tiem, kuri trenē muskuļus.
Avots: dailymail.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- 1. aprīlī stājas spēkā izmaiņas konkrētiem transportlīdzekļu vadītājiem attiecībā uz OCTA polisēmby Sandra Ločmele
- Visu mantu nolēmām atstāt meitai, kura dzīvo Dobelē: kad dēls to uzzināja, viņa rīcība apgrieza mūsu dzīvi kājām gaisāby Rinalds Bergmanis
- Kapēc pirms vārīšanas nedrīkt likt kartupeļus aukstā ūdenī un ko vēl darīt citādākby Rinalds Bergmanis