Viņi atklāja, ka tie, kuri ēda uz pākšaugiem balstītus ēdienus, nākamajā maltītē uzņēma par 12 kalorijām mazāk. Tas bija pārsteigums, ņemot vērā populāro uzskatu, ka olbaltumvielas ar izsalkumu cīnās labāk nekā šķiedrvielas un ka olbaltumvielu daudzuma palielināšana uzturā ir labākais veids, kā efektīvi zaudēt lieko svaru.
Pētījuma vadītāja profesore Anne Rabena no Kopenhāgenas universitātes Uzturzinātnes departmenta saka:
Atklājums ir pretējs populārajai idejai, ka maltītē jāuzņem liels daudzums olbaltumvielu, lai iegūtu lielāku sāta izjūtu. Tagad mēs zinām, ka maltīte, kas satur daudz pākšaugos un citos produktos esošo šķiedrvielu, dod pat spēcīgāku sātu.”
Pākšaugi atzīti par labāko šķiedrvielu avotu svara zaudēšanai, jo satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu, kas nozīmē, ka no tiem var gūt dubultu labumu. Pākšaugi ir arī lielisks ēdiens tiem, kuri trenē muskuļus.
Avots: dailymail.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Balstoties uz VID datiem, Aldis Gobzems ir mainījis savu vārdu un uzvārdu – zināms uz kāduby Sandra Vīgante
- Kāpēc eksperti iesaka pēc iespējas ātrāk pielikt A4 lapu pie ledusskapja durvīmby Rinalds Bergmanis
- Par kādām skaidras naudas iemaksu summām bankomātos bankai ir pienākums ziņot VIDby Sandra Vīgante