Viņi atklāja, ka tie, kuri ēda uz pākšaugiem balstītus ēdienus, nākamajā maltītē uzņēma par 12 kalorijām mazāk. Tas bija pārsteigums, ņemot vērā populāro uzskatu, ka olbaltumvielas ar izsalkumu cīnās labāk nekā šķiedrvielas un ka olbaltumvielu daudzuma palielināšana uzturā ir labākais veids, kā efektīvi zaudēt lieko svaru.
Pētījuma vadītāja profesore Anne Rabena no Kopenhāgenas universitātes Uzturzinātnes departmenta saka:
Atklājums ir pretējs populārajai idejai, ka maltītē jāuzņem liels daudzums olbaltumvielu, lai iegūtu lielāku sāta izjūtu. Tagad mēs zinām, ka maltīte, kas satur daudz pākšaugos un citos produktos esošo šķiedrvielu, dod pat spēcīgāku sātu.”
Pākšaugi atzīti par labāko šķiedrvielu avotu svara zaudēšanai, jo satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu, kas nozīmē, ka no tiem var gūt dubultu labumu. Pākšaugi ir arī lielisks ēdiens tiem, kuri trenē muskuļus.
Avots: dailymail.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Sievu uz mežu sēņot vairs nelaidīs! Talsu novada mežā parādījies “nelūgts” ciemiņš, kas pārsteidzis pat pieredzējušus medniekusby Laura Andersone
- Stāvu Liepājā un pēkšņi saņemu zvanu no likumsargiem, ka ieradīsies pie manis ar kratīšanas orderi: stāstu kā beidzās sarunaby Sandra Vīgante
- Draugs no Tunisijas mums parādīja, kā šakšuku gatavoja viņa vecmāmiņa: ļoti, ļoti garšīgs un sātīgs brokastu ēdiensby Laura Andersone