Viņi atklāja, ka tie, kuri ēda uz pākšaugiem balstītus ēdienus, nākamajā maltītē uzņēma par 12 kalorijām mazāk. Tas bija pārsteigums, ņemot vērā populāro uzskatu, ka olbaltumvielas ar izsalkumu cīnās labāk nekā šķiedrvielas un ka olbaltumvielu daudzuma palielināšana uzturā ir labākais veids, kā efektīvi zaudēt lieko svaru.
Pētījuma vadītāja profesore Anne Rabena no Kopenhāgenas universitātes Uzturzinātnes departmenta saka:
Atklājums ir pretējs populārajai idejai, ka maltītē jāuzņem liels daudzums olbaltumvielu, lai iegūtu lielāku sāta izjūtu. Tagad mēs zinām, ka maltīte, kas satur daudz pākšaugos un citos produktos esošo šķiedrvielu, dod pat spēcīgāku sātu.”
Pākšaugi atzīti par labāko šķiedrvielu avotu svara zaudēšanai, jo satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu, kas nozīmē, ka no tiem var gūt dubultu labumu. Pākšaugi ir arī lielisks ēdiens tiem, kuri trenē muskuļus.
Avots: dailymail.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Pa vienam zariņam katrā stūrī – jau gadiem nav tarakānu un viss dzīvoklis ir ļoti smaržīgs
- Likumsargs paskaidroja, kuri autovadītāji uz ceļa vienmēr piesaista ceļu ekipāžas uzmanību
- Sinoptiķi steidzami publicēja nepatīkamu laika prognozi 23. oktobrim: ko sagaidīt šajā dienā
- Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes
- Dzeguzes tēviņš — kā viņu patiesībā sauc
- Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – tie nepielīp pie pannas