Veselības mīti, kuriem Tu vēl jo projām tici

Mīts: Tu izmanto tikai 10% no savām smadzenēm

Daļa ārstu tam vēl joprojām tic, bet patiesībā nav konkrētu rezultātu un zinātnisku pierādījumu šim apgalvojumam. Protams, ir atšķirības kā katras no mums uztver un apstrādā saņemto informāciju. Lielākā daļa smadzeņu tiek izmantota gandrīz visu laiku. Katra smadzeņu daiva atbild par citu informācijas saņemšanas un apstrādes veidu. Indianas Universitātes profesore Reičela Vrēmane (Rachel Vreeman) pēc ilgiem gadiem izpētes ir pilnīgi pārliecināta, ka neviena smadzeņu daļa neatrodas mūsu galvas kausos tikai, lai aizpildītu vietu.

Mīt: Jo biežāk Tu skujies, jo biezāks un cietāks apmatojums ataugs

Skūšana atbrīvo ādu no matiņa daļas, kura jau ir ārā un principā nekādā veidā neietekmē mata saknes darbību vai struktūru. Matu skūšana ir pielīdzināma matu griešanai. Tas tikai saīsina tavu matu garumu, bet neietekmē mata sakni. No jauna ataugušie mati, var izskatīties šķietami tumšāki, jo tie vēl nav zaudējuši savu mirdzumu un nav pabalējuši.

Mīts: Ja Tu norij košļājamo gumiju, tad tā paliks Tavā vēderā ļoti ilgu laiku

Tava gremošanas sistēma ir pietiekami spējīga sagremot košļājamo gumiju bez nekādām problēmām. Ilgākais, pāris dienu laikā tā jau būs ārā no tavas sistēma. Tomēr, labāk ir izvairīties no gumijas norīšanas, jo tai ir pārāk bieza konsistence. Slīdot lejā uz kuņģi, tā var iesprūst tavā barības vadā.

Mīts: Tu zaudē lielāko daļu ķermeņa siltuma caur galvu

Tu zaudē savu ķermeņa siltumu caur jebkuru ķermeņa daļu vienlīdz lielā daudzumā. Vienkārši ziemā visbiežāk neapklātā ķermeņa daļa ir galva. Cik daudz un ātri tu zaudē siltumu ir atkarīgs, cik liela ir neapklātā ķermeņa daļa un cik organismam svarīga ir šī daļa. Galvā ir vairums mūsu maņu, tāpēc vien to vajadzētu saudzēt.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment