Aizkustinoša vēstule no policista savam mirušajam pāriniekam – K9 sunim

Vēstulē viņš suni uzrunā ļoti emocionāli, saucot viņu par savu “uzticamo partneri”. Policists ieslīgst detaļās, atceroties viņu pirmo tikšanās reizi un pirmās kopā strādāšanas nedēļas. Lai arī seržantam par savu pārinieku nav bijis tas labākais pirmais iespaids, viss momentā ir mainījies un iznācis vēl labāk, nekā varēja iedomāties. 

2

Veselības sarežģījumu dēļ seržantam 2014. gadā nācās atvaļināt savu uzticamo pārinieku, bet arī pēc tam viņš bija pierādījis sevi kā ļoti labu palīgu. 

Šī aizkustinošā vēstule ir publicēta vietnē Facebook, un ar to ir dalījušies jau vairāki tūkstoši aizkustinātu cilvēku. Lūk, arī vēstule:

Manam uzticamajam partnerim,

Šodien ir pati grūtākā diena visas manas karjeras laikā. Es pieņēmu lēmumu izbeigt tavas sāpes un ciešanas, lai arī sāp vēl vairāk, nekā būtu domājis. Man tu jau pietrūksti, draudziņ.

Atceros, kā sagaidīju tevi lidostā, pirms kopā sākām iet K9 skolā. Mans pirmais iespaids nebija precīzs. Sākumā man šķita, ka tu esi mazs, kautrīgs suns. Patiesībā es nezināju, vai tev piemīt īpašības, kas ir nepieciešamas, lai kļūtu par policijas suni. Neskatoties uz to, mēs sākām kopā apmeklēt K9 skolu 2008. gada novembrī. Ātri sapratu, ka mans pirmais iespaids nebija pareizs. Tu ar katru reizi sevi pierādīji kā arvien labāku un labāku. Tava gatavība mani aizstāvēt, izpildīt pavēles, tava uzticība un bezbailība bija pilnīgi skaidra, kad bijām 2009. gada martā pabeiguši K9 skolu. 

Kā komanda mēs guvām tūlītējus panākumus. Jau pirmās nedēļas laikā tu lieliski atradi vīrieti, kurš savai sievai draudēja ar nazi. No tā brīža ar katru dienu mūsu kopējās prasmes kļuva arvien labākas. Šo visu gadu laikā mēs esam notvēruši dučiem noziedznieku, nelegālu narkotirgoņu, atraduši nelegālus ieročus un citus vērtīgus pierādījumus. Aresti un atradumi nebūtu bijuši iespējami bez tevis. Tu man daudzkārt liki justies kā superzvaigznei; bet patiesību sakot es nebiju nekas vairāk kā tikai vīrietis, kurš turēja tavu siksnu. 

Visu kolēģu starpā tava reputācija bija ļoti augsta un cienījama. Es vienmēr smējos, kad mēs trenējāmies kopā ar Speciālo ieroču un taktiku komandu (SWAT). Šo treniņu laikā mēs bijām apkārt spēcīgākajiem vīriem, ar kuriem mums ir bijis tas gods strādāt kopā. Kad mēs kāpām ārā no mašīnas, visi šie spēcīgie vīri centās atrast tālāko stūri, lai būtu no tevis tik tālu, cik vien iespējams, jo viņi domāja, ka tu esi pilnīgi “traks”. Tu nebiji traks; tu biji mans sargātājs. Tu biji arī viņu sargātājs. Tu nezināji nekādas robežas un tevi nekas neatturēja no tā, lai tu zinātu, ka katru dienu mēs atgriežamies drošībā pie savām ģimenēm. Tu savu darbu uztvēri nopietni. 

Nekad neaizmirsīšu, kā mēģināju sazināties pa rāciju. Tas nekad neizgāzās; vienmēr, kad izteicu mūsu numuru “K-4” dispečerim, tu sāki tik skaļi riet, ka viņi nedzirdēja neko, ko es teicu. Saņēmu ziņas un aicinājumus no dispečeriem, lai atkārtoju savu sakāmo. Viņi zināja, ka nevaru izturēt, ka tu “runāji man pāri”. Tas bija kaut kas, no kā tu tā arī neizaugi. Mēs vēl joprojām par to smejamies līdz šodienai.

Kad 2014. gadā veselības problēmu dēļ tevi nācās atvaļināt, kļūt par parastu suni tev nācās grūti. Tu skatījies, kā es gatavojos darbam un gribēji nākt līdzi. Es zinu, ka tu nesaprati iemeslus savai atvaļināšanai, lai arī es to darīju, jo mīlu tevi, draudziņ. Man bija jābūt drošam, ka tava veselība nekļūst vēl sliktāka. Gribēju, lai tu nodzīvo labu un kvalitatīvu mūža nogali. Tu to biji pelnījis, un es turējos pie sava lēmuma. Tāpat kā tu katras maiņas laikā rūpējies par mani, tagad bija mana kārta rūpēties un pieskatīt tevi. 

Lai arī zinu, ka tu neizbaudīji atvaļināšanu tā, kā to izbauda cilvēki, es esmu lepns par to, kā tu ar to tiki galā. Tu kļuvi par manas sievas suni. Tu kļuvi par manu bērnu suni. Tu pārliecinājies, lai viņi visi ir drošībā, kamēr tētis devās uz darbu kopā ar savu jauno pārinieku Eho. Tu gulēji pie manu bērnu istabas durvīm naktī, kamēr viņi gulēja, it kā sakot “Es viņus sargāju, tēt, ej uz darbu, ar viņiem viss būs kārtībā.” Es jutu mieru, kad zināju, ka esi mājās pie viņiem. Paldies par to, ka sargāji viņus tāpat kā sargāji mani visu šo gadu laikā.

Es varētu tikai runāt un runāt par tevi. Tu izveidoji mani par tādu K-9 pārstāvi, kāds es esmu tagad. Tu nekad nebiji neviena pārbaudījuma priekšā, ar kuru tu nevarētu tikt galā. Tu biji lielisks partneris, un es vienmēr par to tev būšu pateicīgs. 

Major, es tevi mīlu un vienmēr atcerēšos mūsu kopā pavadīto laiku. Lūdzu, debesīs atrodi tuvāko policijas virsnieku un pasaki viņam, ka esi policijas suns un esi beidzis savu dienēšanu. Līdz es atkal tevi satikšu…

Mīlu, tētis

Avots: womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment