VID ir nācis klajā ar ārkārtīgi svarīgu informāciju par 2023. gada nodokļu pārmaksām

Valsts ieņēmumu dienests brīdina privātpersonas nepakļauties krā**eciskām īsziņām, kurās nepatiesi paziņots par iepriekšējā gadā pārmērīgi lielo nodokļu atmaksu.

 

Dienests uzsver, ka visām saziņām ar iedzīvotājiem izmanto elektroniskās deklarēšanas sistēmu un strikti izvairās no īsziņu sūtīšanas. Pēc dienesta prognozēm tiek paredzēts noziedzīgo darbību pieaugums turpmākajos mēnešos.

 

N.o.z.ie.d.z.n.i..e.ki izplata daudzas īsziņas, kurās ir šāds paziņojums: “Jūsu 2023. gada nodokļu pārmaksa tagad ir pieejama, lūdzu, piedalieties, noklikšķinot uz šīs saites. “

 

Tekstam ir pievienota maldinoša hipersaite, un ir svarīgi atzīmēt, ka īsziņai ir pievienota emblēma ar akronīmu VID, ko izmanto krā**ieki, lai radītu uzticamības sajūtu.

Lasi arī: Svarīgs paziņojums arī Latvijas iedzīvotājiem; aizliegts skaidras naudas maksājumus, kuru vērtība pārsniedz noteiktu summu

Kad jūs noklikšķināt uz minētās hipersaites, jūsu viedtālruņa interneta pārlūkprogramma nekavējoties brīdina par tīmekļa lapas krā***ecisko raksturu un pēc tam ierobežo jūsu piekļuvi tai.

 

Ļaunprātīgas personas labi apzinās, ka viņu nelikumīgie centieni var piesaistīt vietņu izmantotāju “surogātpasta” filtru uzmanību, tāpēc viņi rūpīgi veido vairākas maldinošu lapu kopijas.

Martam sākoties, iedzīvotāji varēs iesniegt deklarācijas par pagājušo gadu Valsts ieņēmumu dienestā, bet maksājumu apstrāde notiks vēlāk.

Arī interesanti: “Pirms kāzām es zināju, kādam jābūt manam vīram!” – talantīgā latviešu aktrise Indra Burkovska nosauc laimīgas ģimenes dzīves “atslēgu”

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment