Vidzemes Augstskolas maģistranti tiešsaistē konsultēs studēt gribētājus

Vidzemes Augstskolas “Virtuālās Realitātes un informāciju tehnoloģijas” maģistra studiju programmas absolventi 10. augustā pulksten 12:00 Webex platformā rīkos tiešsaistes tikšanos, lai dalītos savā studiju pieredzē.

“Pats labākais veids, kā saprast vai ir vērts nākt studēt šajā programmā ir godīgi aprunāties ar tiem, kuri šo programmu tikko beiguši! Būsim atklāti – visiem ir apnikuši stāsti par “gaismas pilīm”. Cilvēki nogurst no uzspēlētām reklāmām, tāpēc šis būs pavisam vienkāršs pasākums, brīvā un nepiespiestā gaisotnē, kur varēsim vienkārši parunāt gan par studijām, gan pilnīgi nesaistītām lietām,” saka programmas pārstāvis Dāvis Ābols.

Pēdējos gados liela uzmanība ir pievērsta virtuālajai realitātei un mobilajām tehnoloģijām. Tomēr, neraugoties uz straujo attīstību, virtuālā realitātes tehnoloģijas joprojām ir sākuma stadijā. Jāteic, ka Vidzemes Augstskolā profesionālās maģistra studijas “Virtuālās Realitātes un informāciju tehnoloģijas” piedāvā plašas zināšanas, koncentrējoties uz galvenajām mobilo tehnoloģiju un virtuālās realitātes jomām.

Šeit studenti mācās kopā ar profesionāļiem no virtuālās un mobilās tehnoloģijas nozares, kā arī pētniekiem, kas strādā šajā jomā. Studentiem, kas absolvē studiju programmu, ir izpratne par aktuālajiem nozares jautājumiem, prasmes un pieredze, lai veicinātu novatoriskus risinājumus. Studiju laikā studentiem ir iespēja uzlabot savas zināšanas un prasmes un izstrādāt savus individuālos studiju darbus virtuālajā un paplašinātās realitātes un mobilo tehnoloģiju laboratorijās ar modernām iekārtām.

Programma izstrādāta sadarbībā ar vadošajiem Latvijas virtuālās un papildinātās realitātes (VR/AR) uzņēmumiem, kuri savus risinājumus piedāvā un īsteno visā pasaulē. ViA un sadarbības universitāšu profesoriem un docētājiem, studiju procesā pievienojas arī VR/AR uzņēmumu vieslektori, kuri dalās savā pieredzē un piedāvā inovatīvākos un aktuālākos jomas izaicinājumus, kurus studenti īsteno studiju moduļu ietvaros. Prakse ļauj jaunizstrādātos risinājumus ieviest reālajā dzīvē.

Studiju kursos un studiju procesā īstenotajiem projektiem ir pieejama jaunākā un modernākā virtuālās un papildinātās realitātes aparatūra un programmatūra. Aprīkota moderna laboratorija ar 20 komplektiem, kuri ietver augstas veiktspējas datorus, VR/AR iekārtas no tādiem ražotājiem kā Meta, Daqri, ODG, Microsoft, MagicLeap, Neuron, Samsung, Vive, Oculus, MSI, Google, Vuzix u.c.

Programmas īstenošanā iekļautas inovatīvas studiju metodes un modernākās tehnoloģijas, apvienojot universitāšu pieredzi no radniecīgām programmām Eiropā un pasaulē, kur tiek sagatavoti kvalificēti speciālisti VR/AR sistēmu izstrādē, izstrādājot risinājumus tādām jomām kā industriālā apmācība, medicīna un veselības aprūpe, loģistika, arhitektūra, pilsētvides plānošana, tūrisms, vēsture, mārketings, māksla, izklaide u.c.

“Studiju programma sagatavos augsti kvalificētos virtuālas un papildinātās realitātēs (VR/AR) speciālistus, kuru spējas būs vērtīgas gan darba tirgū, gan lietišķajā pētniecībā. Absolventi varēs pielietot savas zināšanas virtuālās un papildinātās realitātes projektu plānošanā, implementācijā un vadībā, kā arī nodrošināt VR/AR risinājumu ilgtspējīgu attīstību. ViA ir stabils sadarbības partneru loks, kuru vidū varam minēt tādus ievērības cienīgus uzņēmumus kā Overly, LMT, Anatomy Next, Accenture, Vividly, Orange.lv un vēl un vēl,” saka Maģistra studiju programmas “Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas” direktors Arnis Cīrulis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment