Vienkārši iegrieziet tomātus. Nereāli garda uzkoda “Mīlestības āboli”

Dažās valstīs tomātus sauc par “mīlestības āboliem”. Šāds tomātu nosaukums nav iegūts nejauši. Tas saistās ar spilgtām asociācijām, kuras mūsdienu cilvēkam ir grūti aptvert.

Fakts ir tāds, ka 18.gs gadsimtā tomāts bija ļoti eksotisks dārzenis. To var salīdzināt ar avokado. Jaunums Eiropas gastronomiskajā kultūrā raisīja asociācijas ar sirdi un ābolu. Šī iemesla dēļ francūži tomātu sauca par “mīlestības ābolu”.

Iepazīstināsim ar vienkāršas tomātu uzkodas pagatavošanas recepti.

 

Tomātu uzkodas sastāvdaļas:

• Tomāti – 7 gabali
• Dilles – ķekars
• Ķiploki – 4 daiviņas
• Sāls – 1 ēdamkarote
• Cukurs – 1 tējkarote
• Provansas garšaugi – 1 tējkarote
• Garšvielas korejiešu burkāniem – 1 tējkarote
• Melnie pipari – 1/3 tējkarote
• Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
• Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Smalki sakapā dilles, bļodā sajauc zaļumus ar sāli un cukuru. Ķiploku daiviņas izlaiž caur presi, pievieno traukā ar dillēm. Zaļumiem pievieno Provansas garšaugus, maltus melnos piparus un garšvielu korejiešu burkāniem, samaisa.

Tomātus pilnībā nesagriež, bet iegriež 4 daļās (krusta formā). Iegrieztās vietas piepilda ar sagatavoto zaļo maisījumu.

Tomātus ievietojam plastmasas maisiņā, kur ielejam etiķi un augu eļļu.

Aizveram maisu un ievietojam tomātus ledusskapī uz 12 stundām.

Ja ir vēlme, jūs varat sagriezt asos piparus plānās šķēlēs un ievietot tos maisiņā ar tomātiem. Tātad tomātu uzkoda kļūs pikantāka un nedaudz asāka.

Leave a Comment