Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu

Sēnes ar ķiplokiem ir ideāla uzkoda, kas lieliski sader ar gandrīz jebkuru garnīru.

Veģetārieši būs sajūsmā: bieži negadās, ka viņu ēdieni garšas ziņā var sacensties ar gaļas ēdieniem. Šo uzkodu var pagatavot ātri, vienkārši un glīti.

Sēnes ar ķiploku

Sēnes var atrast pat mazākajos mazākos piemājas veikalos. Un daži cilvēki zina, ka sēnes var apcept ar olu kulteni vai gatavot sēņu mērci pie kartupeļiem.

Lasi arī: Brīnumaini pilieni, kas 5 minūtēs padarīs mirdzošu gan plīts virsmu, gan netīrus apavus

Varbūt tas arī viss. Šodien mēs labosim šo situāciju un pagatavosim ēdienu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Sastāvdaļas:

500 g šampinjonu

5 ķiploku daiviņas

1 sīpols

2 ēdamkarotes eļļa

30 g sviesta

60 ml baltvīna

1 tējkarote paprika

1 tējkarote brūnais cukurs

1 ķekars pētersīļi

Sāls, pipari pēc garšas

 

Pagatavošana:

Ķiplokus notīri un sagriez smalkos gabaliņos. Sīpolu nomizo un sagriez mazos kubiņos. Laiks uzkarsēt augu eļļu pannā. Ieliec sīpolu un apcep.

Sēnes labi noskalo un ļauj tām nedaudz nožūt. Tad pievieno tās sīpoliem. Lūdzu, ņem vērā, ka labāk ir ņemt maza vai vidēja izmēra sēnes. Lielās sēnes būs neērti gatavot. Sēnes jācep apmēram 7 minūtes.

 Lasi vēl: Kāpēc japāņu tualetes ir izgatavotas pēc jaunākajām tehnoloģijām un vai tās patiešām uzlabo dzīvi

Pievieno sāli, piparus, papriku un pārlej ar baltvīnu. Ik pēc 3 minūtēm apmaisa pannas saturu. Tādējādi sēnes vajadzētu gatavot vēl 10 minūtes.

Pētersīļus sakapā pēc iespējas smalkāk un pusi pievieno sēnēm. Sajauc zaļumus ar sēnēm un iegūto biezo mērci. Izslēdz plīti. Pasniedziet sēnes atsevišķā dziļā traukā.

Tieši pirms pasniegšanas apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem. Tas piešķirs svaigumu visam ēdienam. Lavu apetīti!

 

COMMENTS

Leave a Comment