Bietes ir sarkanas saknes dārzenis ar saldu garšu, bagātināts ar vitamīniem un minerālvielām. To var lietot dažādos veidos – svaigas, tvaicētas, ceptas vai kā salātus.
Biešu sula un svaigas bietes sniedz daudz labumu, ieskaitot asinsriti uzlabojošas īpašības un antioksidantus.
Bietes arī var uzlabot sportisko izturību un ir populāras daudzu diētu sastāvdaļa. Iekļaujot bietes savā ikdienas uzturā, varēsi baudīt gan garšīgas, gan veselīgas ēdienreizes.
Salāti no garšvielās marinētām bietēm ir pikanti, asi, oriģināli un lieliski sader ar dažādām gaļas uzkodām un piedevām.
Lasi arī: Mūžībā devusies filmas “Rocky Balboa” leģenda
Lai pagatavotu, vajadzēs šādas sastāvdaļas:
3 bietes;
2 daiviņas ķiplokiu;
Čili pipari, sāls pa 1/3 tējkarotei;
1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa;
½ tējkarote cukura;
koriandrs, pipari, katrs pa 1/3 tējkarotei;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
Sezama sēklas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Pēc 70 dažas lietas vairs nav vajadzīgas: 10 padomi brīvākai un vieglākai dzīveiby Rinalds Bergmanis
- Ar ko apstrādāt zemenes jūnijā, lai raža būtu karaliska: “veco” dārznieku metodeby Laura Andersone
- Mitrums un pelējums atvilktnēs un skapjos: ir tikai viens dabisks produkts, kas ar to tiek galā uzreizby Laura Andersone